Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o intrebare: De cate luni de somaj beneficiez in urmatoarea situatie: in perioada 27.09.2007-29.01.2008 am lucrat la o firma, dupa care m-am angajat la alta in perioada 31.01.2008-21.04.2009. Am fost data afara de la acest ultim loc de munca (restructurare pe motivul crizei economice) si vreau sa imi bag actele de somaj in 30 zile.De cate luni de somaj beneficiez? daca depun dosarul in max 30 zile beneficiez de somaj incepand cu data de 21 aprilie 2009?
Va multumesc!
1. Indemnizatia de somaj se acorda de la data incetarii c.i.m., daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca, in termen de 30 de zile de la aceasta data.
2. Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data incetarii c.i.m., indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
3. Termenul de maximum 12 luni este termen de decadere din drepturi.
Somaj dupa ccc
Ioana.B.90
As putea intra in somaj dupa ce termin ccc.am lucrat 9 luni la o firma cu contract pe perioada determinata,intre timp am ramas insarcinata si nu mi-au mai ... (vezi toată discuția)