avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Consilier proprietate intelectuala vs avocat
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Consilier proprietate intelectuala vs avocat

Buna ziua! Mai demult am vorbit cu un avocat care mi-a spus ca de fapt e greu de facut bani din avocatura... mai bine as opta pentru altceva decat profesiile la care se inghesuie toata lumea cum ar fi avocati, notari... si mi-a recomandat profesia de consilier proprietate intelectuala... Intradevar din ce am cercetat si eu concurenta in acest domeniu este foarte mica.. dar asta poate insemna 2 lucruri: ca intradevar ar merge mai bine treaba si banii cu aceasta ocupatie SAU ca de fapt nu merge deloc si nimeni nu este interesat.. Binenteles ca eu fiind outsider fata de ambele meserii nu stiu cum sta treaba asa ca va intreb pe dumneavoastra... ? :)

Alte discuții în legătură

Ce mai spera oamenii sa faca cu avocatura??? Iulian81 Iulian81 Stateam si ma intrebam... ce o fi oare cu atatia absolventi de Drept care se napustesc pentru meseria aceasta de avocat?? Oare nu sunt destui avocati? Cel ... (vezi toată discuția)
Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Stateam si ma gandeam... chiar daca as fi cel mai tare avocat, as sti foarte bine meseria asta pana la urma cum as putea munci daca nu as avea ... (vezi toată discuția)
Se merita sa faci dreptul? catalinag catalinag Vreau sa stiu parerile voastre: se merita sa dai la drept? Intreb asta pentru ca de ceva timp ma gandesc sa ma reprofilez, alegand de data aceasta facultatea ... (vezi toată discuția)