avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... se merita sa faci dreptul?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

se merita sa faci dreptul?

Vreau sa stiu parerile voastre: se merita sa dai la drept? Intreb asta pentru ca de ceva timp ma gandesc sa ma reprofilez, alegand de data aceasta facultatea de drept. Planul e cam urmatorul...admitere- licenta- inm...sperante si munca.
Va insemna de asemena si sacrificiu..pentru ca nu mai sunt la prima facultate, si imi e teama ca ...nu doar competivitatea conteaza. Care e adevarul??
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 11:26, 6 Iulie 2010
Merita! Insa nu doar de dragul reprofilarii....daca va simtiti atrasa de acest domeniu, fiindca altfel e greu de asimilat. Implica pasiune , mult studiu...si mai ales la inceput, pana va insusiti termenii juridici de baza , nu va fi deloc usor.
Eu spun ca merita, nici cand eram studenta si trebuia sa trec prin emotiile examenelor, animata fiind si de spiritul competitiv, caci imi doream sa fiu cea mai buna...nu am regretat ca am ales dreptul.daca ar fi sa o iau de la inceput, tot asta as alege. Sfatul meu este ca inainte de a decide acest pasa..sa incercati sa cititi cate ceva de prin coduri...s-ar putea sa va formati o parere.Si atiputea sa faceti si niste vizite pe la instanta.Succes.
Multumesc pentru raspuns. Imi e greu sa fac acest pas dintr-un singur motiv - teama de esec in ceea ce priveste insertia pe piata muncii. Cunosc domeniul destul de bine, din punct de vedere teoretic...pentru ca am facut administratie publica, si chiar pot spune ca invat cu lejeritate..Insa nu vreau, sa mai fac o facultate..de dragul diplomei..
Intrebarea mea vine in contextul in care, desi am facut performanta cu prima facultate, in Romania si in strainatate, pot spune sigur ca am ales gresit....
Dreptul vreau sa il fac..cu o tinta precisa...inm, o sa muncesc...sper ca asta sa fie de ajuns...
Adevarul e ca dupa ce studiezi dreptul ai o cu totul alta viziune despre tot si despre toate (cu conditia sa-l si intelegi).
INM-ul din cate stiu este OK. (poti accede si fara nepotism cu conditia sa fii ultrapregatit)
Notar - nicio sansa, profesia aceasta se transmite ereditar. Cel putin asa zice legea (pentru cine stie sa o interpreteze corect).
Avocat - sunt sanse daca esti pregatit (e de discutat si la capitolul asta)
Consilier Juridic - e o profesie frustranta pentru o pesoana capabila (depinde mult si de ceea ce-ti ofera angajatorul).

Sfatul meu: urmeaza dreptul! te va ajuta in viata indiferent daca vei profesa in domeniu sau nu.
..Pareri si pareri !
Aceeasi idee ma framanta si pe mine cu ceva timp in urma .
Vazand cum stau lucrurile in acest domeniu ,,viciat '' de la ..vladica pana la opinca (de la Curtea Constitutionala si pana la cea mai prapadita Judecatorie ) cred , asa cum zicea si abcdeadi : ,,urmeaza dreptul! te va ajuta in viata indiferent daca vei profesa in domeniu sau nu. ''.
Este un domeniu in care nu-ti poti face meseria cum trebuie daca ai verticalitate , totdeauna exista situatii si persoane care ,,te tempereaza '' in aplicarea legii !
Daca o faci pentru bani , este OK , daca o faci pentru ca doresti sa faci dreptate si sa aplici legile , care si asa sunt destul de ..permisive , nu ai nicio sansa !
Decizia-ti apartine !
Bafta multa !
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
tutu12, utilizator
Asa cum a scris Cristina Margu, facultatea de drept implica mult studiu si o legatura permanenta cu facultatea, respectiv cursuri zi de zi, seminarii, etc.
Profesia de jurist este frumoasa, indiferent de ceea ce va ganditi sa deveniti, notar, avocat sau consilier juridic.
Din punctul meu de vedere, avocat fiind de ceva ani buni, avocatura este o profesie care se face cu multa abnegatie, munca, studiu si multa rabdare.
Rezultatele sunt pe masura muncii, atat cele materiale, dar mai ales cele morale.
Pentru a exemplifica cele scrise mai sus vreau sa dau doua exemple:
1. Unul din profesorii care m-au indrumat in facultate, dupa primele 6 luni de avocatura, m-a intrebat daca au aparut satisfactiile morale.... !!!!!!!!!!!!
si
2. O colega, avocat in Baroul Bucuresti imi spunea acum o saptamana ca" avocatura se practica cu sange".
Destul de plastica comparatia.
Asa ca... raspunsul meu este ca merita, numai sa va placa ceea ce semnifica dreptul.
Av. Mihai Vaduva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea de drept la 30 ani ContSters85367 ContSters85367 Buna seara, Daca incep acum, la 30 ani facultatea de drept, am vreo sansa sa profesez in acest domeniu in viitor, avand in vedere varsta ... (vezi toată discuția)
A fi sau nu avocat? clauc clauc Buna ziua tuturor. Am cochetat cu aceasta idee de mai multe ori pe parcursul mai multor ani. Sunt absolventa de ASE finante banci o meserie pe care nu am ... (vezi toată discuția)
Este facultatea de drept una spre care ar trebui să mă îndrept? draganemanuel draganemanuel Bună ziua! Numele meu este Emanuel, și aș dori să adresez o întrebare comunității dumneavoastră. Sunt elev în clasa a XII-a la profilul Uman secția ... (vezi toată discuția)