avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Colectionar monede, vreau sa cumpar un detector de ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Colectionar monede, vreau sa cumpar un detector de metale

Buna ziua.
Am si eu o intrebare ca pe net nu am gasit nimic sigur. Vreau sa-mi cumpar un detector de metale si sa obtin autorizatie dar eu colectionez si monede( am dupa 1800, creitari, copeci, romanesti multe carol I, mihai, carol II) ,60-70 de argint ,300-400 in total .O parte le am din familie iar restul cumparate din targuri, okazii, mercador. Intrand in posesia detectorului daca cumva mi se face un control respectivii ar putea spune ca ele sunt gasite cu detectorul. Aveti idee daca mi se pot confisca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexandruviorel , utilizator 16:56, 18 Aprilie 2014
Buna ziua,

Pentru a consta si consemna dimensiunea si starea actuala a colectiei Dvs. fara "informa" autoritatile, solicitati unui coleg o "expertiza" (mai mult o enumerare + descriere + starea monezilor) apoi solicitati unui Notar Public o incheiere pentru certificarea unor fapte, in cazul Dvs. sa certifice ca expertul-coleg s-a prezentat in fata lui si a dat o declaratie pe proprie raspundere insotita de expertiza de mai sus.
Ok, multumesc.
Si daca in decursul timpului imi mai cumpar monede din targuri, de pe siteuri si vanzatorii nu au cum sa-mi dea vreo factura trebuie sa ma duc iar la notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare contract de vanzare cumparare teren scris de mana msanyix msanyix Buna ziua Va rog sa-mi dati un sfat referitor la urmatoarea problema. Bunicul meu teoretic a vandut un teren de aprox 1800 mp in anii 1990-1995 unei ... (vezi toată discuția)
Accident de munca gheil gheil Buna ziua, am suferit un accident de munca, fiind angajat pe postul de inginer electromecanic la o firma avand ca activitate principala lucrari ... (vezi toată discuția)
Caz incredibil--cazul meu!!! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE Daca tot am discutat la aceasta sectiune despre infractiuni de tot felul cred ca acest caz este interesant cel putin sub aspectul neimplicarii organelor ... (vezi toată discuția)