avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Judecatorul nu mi-a acordat avocat din oficiu intr-un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Judecatorul nu mi-a acordat avocat din oficiu intr-un proces penal!!!!!

Buna dimineata,
Am un proces pentru distrugere, iar judecatorul nu mi-a acordat avocat din oficiu si mi-a cam impus impacarea cu partile.
Cu una din parti as putea ajunge la un consens, dar cu cealalta care a avut paguba mult mai mica, nu se poate ajunge la consens.
Ce sa ma fac?
Un sfat va rog.
Cel mai recent răspuns: dcc86 , utilizator 21:21, 3 Mai 2009
nu vi s-a acordat avocat din oficiu pentru ca in cazul infractiunii de distrugere prev de art 217 asistenta juridica din oficiu nu este obligatorie
bustiuc elena a scris:

nu vi s-a acordat avocat din oficiu pentru ca in cazul infractiunii de distrugere prev de art 217 asistenta juridica din oficiu nu este obligatorie

Se poate acorda asistenta juridica gratuita , daca e facuta dovada imposibilitatii materiale de a achita onorariul , iar inculpatul nu-si poate face singur apararea.Deci , aceasta posibilitate legala exista .(in anumite situatii ce - i drept)
Sigur ca , daca exista resurse financiare , userul isi poate alege aparatorul dorit.....

In acest caz trebuie sa se faca cerere in scris adresata instantei de judecata si sa se solicite un aparator din oficiu, urmand ca instanta sa se pronunte cu privire la aceasta cerere.....dar retineti nu este obligata instanta sa va acorde avocat din oficiu in acest caz.
Va multumesc pentru toate sfaturile.
Eu facusem cererea de aparator din oficiu si audesesm si dovada imposibilitatii angajarii unui aparator, dar cred ca domnul judecator a fost cumplit enervat ca pe langa cele 10 omoruri, violuri si furturi, mai avea si un caz de distrugere.
Era un fel de bomboana pe coliva.
Va multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta de ditrugere - proces penal dcc86 dcc86 In urma cu un an, deoarece aveam de recuperat niste de bani de la o persoana apropiata mie si aceasta nu mi i-a returnat i-am zgariat masina. Inainte de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal distrugere dxt_morgan dxt_morgan Buna seara, din pricina unui conflict, am dat foc la o portiune din casa in care locuiesc cu bunica mea si cu taicamiu. A venit politia, mi s-a deschis dosar ... (vezi toată discuția)
Hartuire , amenintare , distrugere. Georgian_p Georgian_p Buna ziua , Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am ... (vezi toată discuția)