avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notiunea de modernizare a imobilului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notiunea de modernizare a imobilului

Buna ziua,

Am contractat un credit de tip Banca Pentru Locuinte folosit pentru modernizarea unui imobil.
Inainte de contractare, mi s-a spus ca pot folosi banii pentru orice cheltuieli legate de modernizare insa dupa contractare s-a specificat ca banii se pot cheltui doar pentru materiale de constructii, mobila si electrocasnicele neintrand in categoria de cheltuieli eligibile.

Am solicitat expres o lista cu cheltuieli/materiale/obiecte eligibile. Raspunsul a fost: "intoarceti apartamentul cu fundul in sus (scuzati expresia) si tot ce ramane este eligibil". Dar eu daca ancorez bine totul si nu cade nimic?=D>

In OUG nr. 99/2006, Art. 290. - În sensul prezentului titlu, termenii şi expresiile de mai jos semnifică după cum urmează:
a) activităţi în domeniul locativ reprezintă:
1. construirea, cumpărarea, reabilitarea, modernizarea, consolidarea sau extinderea imobilelor cu destinaţie preponderent locativă;

Intrebarea mea tine de aspectul juridic al termenului modernizare a imobilelor in sensul definirii cheltuielilor eligibile pentru a justifica cheltuirea banilor din credit in domeniul locativ.
Ultima modificare: Duminică, 20 Aprilie 2014
roolly, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:36, 20 Aprilie 2014
Mobilatul si utilatul unui imobil nu fac parte din ce se intelege prin modernizarea imobilului. Prin modernizare inseamna sa ii dati o fata noua imobilului- ii schimbati ferestrele, placati peretii cu faianta, schimbati parchetul chestii de acest gen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea cheltuielilor facute in baza unui contract de comodat todireanulaur todireanulaur Buna ziua, As dori sa stiu daca , potrivit codului fiscal si codului de procedura fiscala, sint deductibile cheltuielile cu investitiile facute asupra ... (vezi toată discuția)
Recuperare imbunatatiri apartament instrainat alexandra211085 alexandra211085 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Timp de 10 ani, am locuit impreuna cu sotul si cei 2 copii impreuna cu matusa mea,in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Drept civil asupra apartamentului parintilor mei simonadrian simonadrian Buna ziua. Am sa incerc sa fiu cat se poate de concis si sa nu ma pierd in detalii plictisitoare pentru a detalia cat mai bine problema mea. Parintii mei detin ... (vezi toată discuția)