Am un dosar penal ce dateaza din decembrie 2008 deoarece am condus cu permisul suspendat. In luna aprilie a.c. la politie mi-au zis ca dosarul meu este trimis la parchet pentru solutionare. Luand in consideratie ca au trecut deja 6 luni si dosarul abia a ajuns la parchet.
1). In cat timp ar trebui sa primesc o instiintare?
2). Pe ce cale se primesc instiintarile de la parchet?
3). Exista posibilitatea sa fiu chemat de procuror sau acesta rezolva cazul doar in functie de declaratia mea si documentele aflate la dosar?
4). Cum pot sa vad stadiul in care e dosarul si eventual sa grabesc solutionarea lui.
Am aflat ca dosarul meu are de la politie propunerea pentru SUP.(nu stiu sigur ce inseamna)
Procurorul dispune automat ceea ceau propus colegii de la politie?
Azi am depus o cerere la parchet pentru urgentarea demersurilor in ceea ce priveste demersurile de la parchet. Acest lucru deoarece pe data de 25 mai trebuie sa ajung la un curs de specializare in Italia, acest curs presupune conducerea autovehicolelor deci implicit as avea mare nevoie de permisul de conducere.
Pe langa cerere am anexat invitatia la curs si rezervarea de la hotelul unde voi sta.
Se tine cont de acesta cerere?
O astfel de cerere poate sa influenteze procurorul in rau, adica sa fie oarecum suparat pe mine ca-s insistent si sa imi dea o decizie defavorabila? cum ar fi IUP?
Am aflat de la un amic ca daca voi lua SUP sau NUP se achita o amenda administrativa dar pentru a intra in posesia permisului ar trebui sa dau si acel examen de 15 intrebari pentru redobandirea permisului. Este adevarat?
In cazul obtinerii NUP sau SUP cazierul va ramane curat?
Alcoolul la volan
vovy
Am un dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului din 24.12.2011.
Rezultatul alcoolemiei in aer este de 0,43, iar in sange de 0,80 prima proba si 0,65 ... (vezi toată discuția)