Buna Ziua,
A-si dori sa am un punct de vedere a urmatoarei situatii.
Am facut un imprumut de bani unei cunostinte prin virament bancar in contul firmei respectivului cu scop de a-l ajuta a trece printr un moment financiar dificil.
Mi-a promis o rambursare lunara a imprumutului pe o perioada de trei luni .
Respectivul nu s-a tinut de cuvant .
Exista vreo sansa in a-mi recupera imprumutul , urmand o cale judecatoreasca ?
Multumesc,
M
In principiu da. Este insa necesar sa faceti cateva verificari ale detaliilor tranzactiei (mentiunile inscrise in ordinul de transfer bancar, situatia firmei "imprumutate", eventuale documente care sa confirme scopul acestei plati, situatia soldului cu firma imprumutata, etc)
Adaug ca si o paranteza, (imi cer scuze daca gresesc), bancile in momentul in care depui o suma de bani in contul cuiva intreaba de obicei ce reprezinta: datorie, donatie, imprumut, chirie, etc. Dumneavoastra ati declarat imprumut? Daca da ma gandesc ca ar fi posibil sa va ajute, acum.... repet este mai mult o adaugare/intrebare (pentru colegii de forum mai experimentati) care posibil sa va poata ajuta (si din care putem invata ceva pe viitor).
Registru de casa srl
gmxsys
pt o srl neplatitoare de TVA abia infiintata, cum se incepe completarea reg de casa? ob de activ e prestari servicii, venituri nu avem deocamdata. cheltuieli ... (vezi toată discuția)