avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorii

Buna Ziua,
A-si dori sa am un punct de vedere a urmatoarei situatii.
Am facut un imprumut de bani unei cunostinte prin virament bancar in contul firmei respectivului cu scop de a-l ajuta a trece printr un moment financiar dificil.
Mi-a promis o rambursare lunara a imprumutului pe o perioada de trei luni .
Respectivul nu s-a tinut de cuvant .
Exista vreo sansa in a-mi recupera imprumutul , urmand o cale judecatoreasca ?
Multumesc,
M
Cel mai recent răspuns: CountPorcula1987 , utilizator 20:14, 27 Aprilie 2014
In principiu da. Este insa necesar sa faceti cateva verificari ale detaliilor tranzactiei (mentiunile inscrise in ordinul de transfer bancar, situatia firmei "imprumutate", eventuale documente care sa confirme scopul acestei plati, situatia soldului cu firma imprumutata, etc)
Adaug ca si o paranteza, (imi cer scuze daca gresesc), bancile in momentul in care depui o suma de bani in contul cuiva intreaba de obicei ce reprezinta: datorie, donatie, imprumut, chirie, etc. Dumneavoastra ati declarat imprumut? Daca da ma gandesc ca ar fi posibil sa va ajute, acum.... repet este mai mult o adaugare/intrebare (pentru colegii de forum mai experimentati) care posibil sa va poata ajuta (si din care putem invata ceva pe viitor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut dat unei rude Ana_dana Ana_dana Buna ziua, Acum 2 ani de zile am imprumutat o ruda apropiata cu promisiunea ca voi primi banii inapoi in 2 luni. Au trecut mai bine de 2 ani de atunci si ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la firma proprie Gyuri291313 Gyuri291313 Buna ziua, In anul 2006 am dat in imprumut firmei mele o suma de bani cu care am achizitionat un autoturism, evident pe firma. Datoria a fost contabilizat ... (vezi toată discuția)
Registru de casa srl gmxsys gmxsys pt o srl neplatitoare de TVA abia infiintata, cum se incepe completarea reg de casa? ob de activ e prestari servicii, venituri nu avem deocamdata. cheltuieli ... (vezi toată discuția)