avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0,54 mg/l aclool in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0,54 mg/l aclool in aerul expirat

Buna seara,
In luna octombrie 2013 un prieten de-al meu a fost oprit de catre organele de politie rutiera, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,54 mg/l alcool pur in aerul expirat.In urma recoltarii probelor biologice rezultatul a fost de 1 la prima proba si 0,9 la cea de-a doua.A contestat rezultatul, iar in urma calculului retroactiv i-a fost stabilita o alcoolemie de 1,15 in momentul cand a suflat in etilotest.Dosarul a ajuns la judecatorie unde o sa aiba prima infatisare pe data de 23.04.2014.Mentionez ca judecatorul de camera preliminara i-a acordat acestuia drept de circulatie pe 30 de zile printr-o INCHEIERE . In data zilei de 21.04.2014 acesta a fost surprins de catre organele de politie cu o alcoolemie de 0,5 mg/l alcool in aerul expirat.A mers la spital unde i s-a recoltat o proba biologica.In urma acestui fapt i s-a retinut dovada de circulatie provizorie.
As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul asta.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:52, 23 Aprilie 2014
Respectiva persoana va fi judecata pentru cele doua infractiuni de conducere in stare de ebrietate a unui autovehicul. Urmeaza condamnarea, anularea permisului de conducere. Pentru redobandirea dreptului de conducere trebuie sustinut un nou examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Alcol la volan florin17 florin17 intrebare de 1000 de puncte, am suflat in aparatul alcoltest unde a iesit o,87 dar nu am mers la spital, cum iese pana la urma ? (vezi toată discuția)