avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Omitere inregistrare factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Omitere inregistrare factura

Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spune-ti daca pot inregistra in ianuarie 2014 o factura de intrare prestari servicii - furnizorul este neplatitor de TVA - care a fost emisa in decembrie 2013 si am omis sa o inregistrez in contabilitate la data respectiva. Mentionez ca am intocmit bilantul pe 2013 si nu mai pot face nici o modificare in 2013.
Va mai rog frumos sa-mi spune-ti daca puteti care este consecinta (din punct de vedere legal) inregistrarii acestei facturi intr-un alt exercitiu financiar.
Mentionez ca firma este platitoare de impozit pe venit si TVA la incasare.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: claudana , utilizator 12:36, 24 Aprilie 2014
Buna seara,

Daca suma este nesemnificativa, o puteti inregistra in exercitiul curent, daca suma este mare(semnificativa), corectati eroarea pe baza lui 117.

Respect,
Dan Preda.
Buna ziua,
Va multumesc mult pentru raspuns si va rog sa-mi spune-ti care varianta sa o aleg din cele doua mentionate de dvs. Precizez ca este vorba de o factura in valoare de 400 lei fara TVA. In cazul in care trebuie sa corectez eroarea pe baza ct. 117, va rog frumos sa-mi spune-ti ce inregistrare contabila trebuie sa fac pentru ca nu am mai avut aceasta situatie.
Va multumesc mult de tot si astept raspunsul dvs.
Buna ziua,

Treceti pe cheltuieli in anul curent. Suma nu este semnificativa (asta daca nu aveti cifra de afaceri de 2000 de lei :D )

Respect,
Dan Preda.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit sau pierdere dupa corectare claudana claudana Buna ziua, Tin contabilitate la o societate de comert si am omis inregistrarea in 2013 a unei facturi de servicii in valoare de 400 ron de la furnizori. Am ... (vezi toată discuția)
Eroare contabila- omitere factura anul precedent vioop vioop Am o factura de mobilier cu data de 30 noiembrie 2011 care nu a fost inregistrata. Am constatat omiterea ei in luna ianuarie. Cum o inregistrez avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Inregistrare gresita ContSters170028 ContSters170028 Buna dimineata. In octombrie 2010, am emis o factura pentru un client, iar luna urmatoare a facut plata. In loc in o inregistrez: 411=512, am inregistrat-o ... (vezi toată discuția)