avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Buna ziua ! Pe 19 martie 2014 am nascut o fetita.Pana la sfarsitul lui ianuarie am fost la scoala(liceu) in clasa a XI-a.In februarie mi-am scos adeverinta precum am frecventat acel liceu in ultimele 12 luni.Am depus dosarul pt indemnizatie si mi l-au respins.Pt a primi indemnizatia trebuie sa merg in continuare la scoala ? Daca da pot sa ma transfer la seral ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:56, 23 Aprilie 2014
1. - Era bine daca ati fi precizat motivul (textul legal) respingerii cererii pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
- Motivul este scris in decizia de respingere emisa de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

2. - Daca ati nascut in martie 2014 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnziatie pentru CCC sunt aprilie 2013 - martie 2014.
- Nu conteaza ce ati facut dupa nastere ci numai pana ati nascut.
- Dvs. spuneti ca incepand cu luna februarie 2014 nu ati mai frecventat cursurile liceului deci nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC (decat daca in februarie si martie ati avut venituri profesionale impozabile, din prestarea unei activitati).
- Trebuia sa mai mergeti la cursuri si in februarie si macar o zi din martie.

3. Veti beneficia doar de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana a 18 ani.

4. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile poate beneficia el de indemnizatia pentru CCC.
- Daca este salariat poate beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani (adica primeste si salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului omama2 omama2 Sunt 19 ani, copilul meu a nascut in Mai 2012, iar eu am lasat scoala in clasa XII-a, in 2010 Octombrie din cauza insarcinarii si nu am putut sa finalizez ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil eleva EvelyneEve EvelyneEve Sunt eleva in clasa a XI-a la un liceu particular. Particip la cursuri cu frecventa redusa. Am 20 de ani si sunt insarcinata . As dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului s.stefan s.stefan Buna ziua Sotia mea a terminat in luna iulie a anului 2013, cursurile de zi a unei forme de invatamant superior. In toamna aceluiasi an, a inceput cursurile ... (vezi toată discuția)