avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Statutul juridic al terenului proprietate personala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Statutul juridic al terenului proprietate personala care reprezinta retragerea obligatorie impusa prin certificatul de urbanism

Buna ziua,
Locuiesc la casa pe pamant. In momentul in care am construit casa, in certificatul de urbanism emis de primarie, anterior obtinerii autorizatiei de construire, mi s-a impus o retragere de 5m de la axul drumului pentru construirea gardului.
Aceasta a presupus pentru mine sa constuiesc gardul de la drum cu aproximativ 2m mai in spate fata de limita proprietatii rezultate conform masuratorilor cadastrale.

1. Va rog sa-mi spuneti care este situatia juridica a acestui teren, care teoretic este proprietatea mea, dar se afla in afara gardului care imprejmuieste proprietatea.

2. De asemenea va rog sa-mi spuneti daca primaria poate beneficia de acest teren dupa bunul plac executand diverse lucrari (de exemplu bransamente) fara a-mi cere acordul sau fara a ma notifica in prealabil.

3. In masura in care lucrari sunt realizate pe acel teren, dar la finalul lucrarilor, situatia acestei portiuni de teren nu este refacuta precum era initial, asupra cui ma pot adresa pentru a solicita remedierea problemelor?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:21, 24 Aprilie 2014
1. Asa cum spuneati, e teren proprietatea dv.

2. Nu, nu poate face lucrari daca nu v-a despagubit in prealabil. In teorie... in practica, face lucrari atata timp cat dv. le permiteti. Puteati pune un afis pe gard, puteati sa-i notificati, asa incat sa nu mai lucreze pe terenul dv.

3. Primarie si celor care au efectuat lucrarile. Cu notificare, punere in intarziere, amenintare cu proces, chemare la mediere/negociere etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa fata de axul drumului privat cccir cccir Detin un teren cu doua deschideri, una la drum public, iar una a fost creata prin cedare de teren, pentru acces proprietari din spatele terenului meu. Eu am ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având ... sylvian10 sylvian10 Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având o deschidere de aproximativ 23 ml. Accesul la teren se realizează prin intermediul unui drum de ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru demolarea unei imprejmuiri provizorii pe teren extravilan marturie marturie Am primit ieri 25.11.2013 o somatie pentru dezafectarea unei imprejmuirii unui teren (pana pe 6.12.2013) aflat in extravilan (7300m2) pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)