avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cumparare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cumparare auto

Buna ziua,as avea nevoie de ajutor,doresc sa achizitionez un automobil,masina mica, va rog vsa imi spuneti pasii completi pe care trebuie sa i fac ,adica taxe,verificari,la politie etc si pretul pe care trebuie sa il platesc la transcrierea pe mine adica o suma totala atunci cand transcri o masina ma refer cu verificari ,cu timbre etc etc.Multumesc anticipat si frumos tuturor celor ce ma vor ajuta.
Cel mai recent răspuns: Cristi Cristi , Alte profesii 11:02, 24 Aprilie 2015
Achizitia unui bun mobil sh impune atentie sporita si verificari temeinice anterior incheierii formalitatilor
Sunt necesare
- contractul de vanzare-cumparare. impreuna cu vanzatorul se incheie la unitate specializata sau la notar un contract de vanzare-cumparare. Sunt 3 exemplare, inclusiv cu certificate de radiere î
Acte necesare buletinul vanzatorului, buletinul cumparatorului, cartea de identitate a masinii.
-identificare la RAR.,obtinerea certificatului de autenticitate care este valabil 60 de zile. Pentru acesta sunt necesare: programare la RAR pentru identificare si prezentarea auto pentru identificare. Actele necesare: carte de identitate, buletinul de identitate cumparator, contractul de vanzare-cumparare.
-opţional dar foarte important verificarea tehnica auto in unitate autorizata
-intocmirea fisei de inmatriculare de la o firma de intermedieri auto ,acte necesare sunt buletinul cumparatorului, carte de identitate a masinii, semnatura vanzatorului pe cartea de identitate a masinii, stampila de la primaria vanzatorului care sa certifice ca impozitul este platit pe automobilul in cauza, stampila de la primaria cumparatorului ca dovada a impunerii auto.
-certificatul fiscal al vanzatorului ,conform caruia nu are datorii la organul financiar
-depunere dosar pentru impunere la primariecu aplicare stampila pe fisa de inmatriculare.
-inmatriculare masina la politie. Actele necesare sunt: fisa de inmatriculare, contract de vanzare-cumparare, chitanta CEC de 30 lei, carte de identitate original, talonul vechi.
Pe talon trebuie sa fie scris pe spate „instrainat catre «noul proprietar» la data…“, certificat de autenticitate RAR (estevalabil 60 zile), chitanţa de 52 lei la primarie (taxa de inmatriculare), asigurare de raspundere civila-trebuie să fie valabila pe minim 6 luni, chitanta de 49 lei pentru numere inmatriculare, copie xerox contract de vanzare-cumparare, copie xerox buletin, copie xerox
asigurare, copie xerox cartea de identitate a vehiculului, numerele de inmatriculare vechi.
Succes !
Multumesc frumos pentru raspuns, printre raspunsurile fate am gasit si asta '' depunere dosar pentru impunere la primariecu aplicare stampila pe fisa de inmatriculare '' ce inseamna dosar pentru impunere la primarie,nu am auzit pana acum de asta?
Adica trebuie declarat mijlocul de transport auto la SPIT (agentia fiscala de care apartineti), se plateste impozit anual pe mijloace de transport. Va prezentati cu o declaratie de impunere (o completati acolo sau o descarcati de pe internet), fisa de inmatriculare (document tipizat pe care il luati de la un birou de „acte auto” sau il descarcati de pe internet, dar trebuie dactilografiat), factura de achizitie (original si copie), actul masinii (cartea de identitate) in original si copie, si actul dvs de identitate si certificatul fiscal al vanzatorului. Daca ati cumparat masina pe societate, va mai trebuie CUI-ul societatii si imputernicire.
Inca nu dar m-am informat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)
Vinzare-cumparare masina tiberiussly tiberiussly Buna. As dori sa stiu ce acte sint necesare pentru cumpararea unei masini pe persoana fizica de la o persoana juridica,respectiv ce plati trebuie facute cu ... (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)