Se da urmatoarea problema:
In anul 2008 am achizitionat un autoturism pe care nu l-am inmatriculat la politie, ci doar l-am luat in evidenta la directia financiara. Numerele sunt radiate de catre fostul proprietar din momentul in care am achizitionat-o.
Am circulat pana in acest moment intr-o totala ilegalitate, fara sa patesc nimic, chiar la numeroase controale ale politiei.
Totusi, imi doresc sa intru in legalitate si sa inmatriculez masina si la politie.
Pentru aceasta, am inteles ca ar trebui platit timbrul de mediu (care nu a fost platit, pentru ca nu exista in 2008), care este undeva pe la 3000 EUR si nu mi-l permit.
Apreciez daca imi poate transmite cineva care imi sunt optiunile pentru a ma putea folosi de aceasta masina in legalitate in Romania (sa dau statul in judecata pentru timbrul de mediu, sa inmatriculez masina in Bulgaria, sa o vand altcuiva, pentru a putea-o tine pe numere rosii).
Citind cele de mai sus, as fi tentata sa va intreb daca in toata aceasta perioada ati avut permis de conducere...dar, nu este treaba mea.
Incercati si actionati in instanta, pt taxa de mediu. Asigurati-va ca aveti copie dupa certificatul fiscal al vanzatorului, fiindu-va neceasara sa inscrieti masina la politie, totodata veti avea nevoie si de certificatul dvs fiscal, deci trebuie sa aveti achitat impozitul la zi. Nu va sfatuiesc sa inscrieti masina in Bulgaria, pt ca dupa 90 zile, va trebui sa o declarati la politie. Daca vreti sa o vindeti, va trebui sa inmanati celui care o cumpara, cele 2 ceritifcate fiscale mentionate mai sus. Politia verifica de la ultimul proprietar care a inscris-o la politie, pana la ultimul proprietar care o inscrie, deci pt fiecare contract de vanzare cumparare, trebuie sa existe si certificatul fiscal.