avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se interpreteaza noua Lege pt CCC ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se interpreteaza noua Lege pt CCC ?

Buna ziua,

Tot citesc si citesc despre modul de aplicare a noii legi pt CCC si imi dau seama ca e o mare varza care se poate interpreta la nesfarsit.

Daca eu, tatal, renunt la acea luna "obligatorie" de CCC acest lucru insemana ca sotia va fi nevoita sa returneze indemnizatia pe ultima luna platita...adica luna 11 ?.

Pestet tot pe unde citesc vad parinti care se plang de acest lucru, decizii de restituire a ultimei luni platite din partea Agentiei de Plati...cei de la Agentia primariei unde se primesc dosarele nu spun nimic despre acest lucru...nicaieri nu e scris clar, totul e intr-o mare ceata...cum se procedeaza ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:54, 25 Aprilie 2014
1. Atunci cand i-au venit banii pentru luna a 12-a nu trebuia sa ii primeasca si sa-i returneze.

2. Daca i-a incasat trebuie sa-i dea inapoi pentru ca nu i se cuveneau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa cic jvg jvg Buna ziua, Am solicitat concediu fara plata dupa ce copilul a implinit 1 an. Am anuntat angajatorul, iar aceste mi-a dat o decizie de incetare a suspendarii ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil de la 2 ani la 1 an si 11 luni carmina28 carmina28 Buna ziua, Este adevarat ce se vehiculeaza despre concediul de crestere copil? Nu mai este de 2 ani, ci de 1 an si 11 luni, o luna fiind luata de tatal ... (vezi toată discuția)
Neclaritati oug 111/2010 CristinaM31 CristinaM31 In situatia in care am ales concediu fara plata pana la implinirea varstei de 2ani ai copilului (primul an am solicitat concediu pentru crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)