avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen solutionare plingere penala conform art.297 CP
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen solutionare plingere penala conform art.297 CP

Este un termen anume pt comunicare in urma inaintari unei PLINGERI PENALE ?,depuse la parchet,plingerea a fost depusa in urma unui proces pe parte civila in care sa gasit vinovat o parte anume de abuz in serviciu,cauzind anumite pierderi materiale.
Nu exista un termen pentru solutionare, se recomanda insa a fi un termen rezonabil, aveti posibilitatea conf.NCPP(art.488^1) sa depuneti contestatie solicitându-se accelerarea procedurii, in situatia in care cauza se afla in cursul urmaririi penale de cel putin un an, singura problema este ca respectivele dispozitii se aplică numai proceselor penale începute după intrarea în vigoare a Legii nr. 135/2010.
da multumesc,legea respectiva a intrat in viguare odata cu noul cod?,intreb acest lucru intrucit nu am cunostinte juritice,mai exact legea 135/2010 a intrat in viguare la data de? Multumesc
Este vorba de c.p.p. intrat in vigoare la 1.02.2014

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare penala ramos57 ramos57 Buna seara, Exista prescriptie legala care sa mentioneze care este termenul legal rezonabil in care se poate desfasura o cercetare penala? Va ... (vezi toată discuția)
Calea de atac Just-drept Just-drept La un dosar penal, procurorii de la P. Tribunal au emis ordonanta de n.u.p. S-a atacat la instanta Tribunalului, iar judecatorul de camera preliminara a ... (vezi toată discuția)
Tergiversare cercetare penala barandaniel barandaniel o persoana face plangere penala si nici dupa un an si jumatate politia nu stie nimic despre autorii infractiunilor reclamate. cercetarea a stat in nelucrare ... (vezi toată discuția)