avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Acte care intrerup perimarea executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Acte care intrerup perimarea executarii silite

Buna ziua,
Aveti idee unde ma pot documenta cu privire la actele facute de catre executorul judecatoresc.
Stiu ca sunt acte care intrerup perimarea, dar sunt si acte care nu intrerup perimarea spre exemplu simpla cerere a creditorului de a continua executarea, fara a intreprinde activitati de executare silita nu intrerupe cursul perimarii(am gasit o speta cu privire la afirmatia mea)
Sunt in executare silita, anul trecut imobolul a fost scos la licitatie, ulterior nu s-au mai intreprins alte masuri de executare silita(nu am verificat dosarul, dar eu nu am mai fost somata sau instiintata asupra vreunei forme de executare- lucru care mi ar incalca dreptul de a face contestatie la executare in cazul asta).
Contestatia mea(cu privire la prima licitatie) a fost respinsa ca tardiva.
Intrebarea mea este daca in termen de 1 an de zile nu s-au efectuat acte de executare, in ce conditiii pot cere perimarea executarii?
Nu as vrea sa mai astept pana la un nou act de executare, vreau sa radiez somatia din cartea funciara daca intradevar opereaza perimarea.

Multumesc mult de tot
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 10:26, 8 Aprilie 2015
ce ati mai facut cu procesul, recurs ceva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solutia pe scurt: Admite excepţia tardivităţii formulării opoziţiei la executare, invocată de intimată, prin întâmpinare. Respinge excepţia tardivităţii formulării contestaţiei la executare, invocată de intimată, prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Admite contestaţia la executare formulată de contestatoarea A A împotriva intimatei SC B SA. Constată perimată executarea silită nr. 1/2012 derulată de Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti . Anulează actele de executare întocmite Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti , în dosarul de executare nr. 12012. Respinge opoziţia la executare formulată de contestatoarea Anghelescu Anca împotriva intimatei SC B SA, ca tardivă. Respinge cererea formulată de contestatoarea SC AT SRL, ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesuală activă. Executorie. Cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07.04.2015.

Intrebare:

S-a dispus anularea formelor de executare in cauza pe fondul perimarii. La acest dosar era atasat si un creditor chirografar. Intrebarea este ce drepturi are creditprul chirografar in continuare? se pot mentine aceleasi acte(avand in vedere ca se ajunsese la vanzarea imobilului)? el este inscris in cartea funciara cu debitul pretins
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
ancut75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare executare silita bancara Doru Piroi Doru Piroi Buna seara. La un credit de nevoi personale nu am mai putut sa platesc ratele. Banca prin executorul judecatoresc a cerut executarea silita la judecatorie si a ... (vezi toată discuția)
Executorul judecatoresc forteaza nota tatiana28 tatiana28 Buna seara.In urma cu cateva luni,dupa ce (greu) am obtinut o copie dupa dosarul de executare ,dosarul mi-a fost trimis cu filele numerotate cu pixul in ... (vezi toată discuția)
A. contestatie la exeutare silita – am solicitat constatarea ... aurelsmeu aurelsmeu A. Contestatie la exeutare silita – am solicitat constatarea perimarii,neomunicarea cesiuni de reanta de catre institutia bancara care institutia de ... (vezi toată discuția)