avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransat de la gaze dar platesc in continuare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransat de la gaze dar platesc in continuare

INCREDIBIL: m-am debranșat de la gaze (Distrigaz) din Decembrie 2012, dar firma nou angajată să administreze Asociația de Proprietari, m-a trecut la plată fără să facă vreo verificare ”pe teren”, să vadă țeava sigilată încă din 4 Dec. 2012, cu cerere făcută către Asociație, cu Număr de Înregistrare (cică n-o găsesc la sediul A.P.) !?
Le-am scris acestora o contestație de acum o lună, au promis că rezolvă problema, dar a trecut luna (niciun răspuns la Contestație, conform legii, în 7 zile, n-am primit ) și 25.04.2014 am văzut la avizier că mi-au trecut iar la plată Gazele 20 lei pt. 2 persoane, cu toate că știu toți vecinii că m-am debranșat de la Distrigaz (paușal) la 4 Dec. 2012.
Administratorul îmi replică faptul că n-au găsit niciun document care să arate că m-am debranșat ! Păi cum oare să nu fiu trecut la plată pentru gaze încă din dec. 2012, odată ce Administratorul de-atunci a primit cel putin o cerere scrisă din partea mea (nu putea să mă scutească dacă n-avea vreo dovadă, ar fi sărit vecinii care mai erau branșați) ? Dacă s-a pierdut, problema lor, dar să nu poți tu trece ca Administrator să vezi la fața locului realitatea, e ceva strigător la cer, era la mintea cocoșului că se putea vedea eroarea uimitoare a celor care administrează Asociația. Am uitat să precizez că mama mea locuiește în aceeași A.P. 71, și nu am nevoie de gaze, pentru că acolo stau mai mult, cel puțin iarna (are Centrală Termică). Noi am împrumutat și o butelie de aragaz, dar am folosit-o vreo 2 luni, fiind nerentabilă (cam 50 lei/lună), și periculoasă la bloc (acum avem o plită electrică micuță). Cei de la A.P., dacă veneau o singură dată să vadă lucrurile astea, era de-ajuns să corecteze eroarea. Sau să vadă în Jurnal Numărul de Înregistrare al cererii de debranșare din 4.12.2012 (eu am o poză făcută atunci cu aparatul foto, chiar actul propriu-zis îl aveam, dar nu mai știu pe unde e). Era totul așa de simplu ... dar în Românica se poate și așa.
DAR CE M-A REVOLTAT A FOST REPLICA UNEI DOAMNE DIN COMITETUL EXECUTIV, CARE, CICÃ DACÃ N-AM PROCESUL-VERBAL DE LA DISTRIGAZ CÃ M-AM DEBRANȘAT, ÎMI IMPUTÃ FACTURILE DIN DEC. 2012 PÂNÃ ACUM !!!??? E tragi-comică situația, deja s-a întrecut orice limită a bunului-simț ! La vremea aceea, în dec. 2012, (cred că și acum e valabil), era regula că dacă vrei să tai țeava de gaze (prin intermediul unei firme autorizate care a făcut niște reparații în bloc), e nevoie doar să faci o cerere scrisă către Administrator (Președinte) că nu mai ai nevoie de gaze (mai ales că acea lucrare m-ar fi costat peste 400 de lei, am avut de ales soluția debranșării).
APROPO, ÎNTREB: CHIAR E NEVOIE DE ACEL PROCES-VERBAL DE LA DISTRIGAZ (NU MAI ȘTIU DACÃ L-AM PRIMIT SAU NU), ȘTIIND CÃ SINGURA PROPRIETARÃ CARE MAI E BRANȘATÃ LA DISTRIGAZ, N-A ZIS NIMIC TIMP DE 1 AN ȘI 4 LUNI (CHIAR EA MI-A SPUS SÃ IAU O HOTÃRÂRE, PT. CÃ AVEA NEVOIE DE ACELE REPARAȚII LA CONDUCTELE DE GAZE, PE SCARÃ), PRECUM CÃ PLÃTEȘTE SINGURÃ ACELE FACTURI (LOGIC, PENTRU CÃ EU NU MÃ FOLOSEAM DE CONSUMUL DE GAZE, AVÂND ȚEAVA TÃIATÃ ȘI SIGILATÃ, VÃZUTÃ DE TOȚI VECINII). Așa ceva, rar auziți, atâta incompetență ale unora chipurile angajați de noi, proprietarii să (ce ?) ne prejudicieze exact când nu folosim un serviciu ! Și mai e și firmă de Administrare Imobile, chipurile cu experiență și pregătire în domeniu, dar care nu prea știe legile în vigoare. Când oare vom găsi Administratori competenți, să nu facă mișto de noi ?
Or fi ei de curând angajați, dar să nu remedieze problema timp de 1-2 luni, practic, la fața locului, să vadă sigiliul țevii de gaze, și să tot ceară birocratic procese-verbale de debranșare, e deja prea mult, și ar merita o plângere la Poliție, să se trezească odată din letargie, pentru că această A.P. 71, de vreo 10 ani m-a prejudiciat moral și material și cu acele facturi abuzive pentru căldura de la CET Brăila (RECORDUL A FOST DE 1414 LEI ÎN DEC. 2012, PT. 2 CAMERE DE 42 MP ! ), pe mine și pe mama mea (și cu multe alte probleme materiale), chiar și pe majoritatea celor 460 de proprietari din cea mai mare Asociație de Proprietari din Brăila ! Prea multe abuzuri sau încălcări ale legilor au fost la această A.P., să putem sta cu mâinile în sân !
Un exemplu concret ( pentru a dovedi aberația, vedeți poza de aici: [ link extern ] ):
La noi, la A.P. 71, pe luna NOV. 2012, pentru Bl. D3 a fost factura de 186 lei, iar pentru Bl. C1 (al celor 5 cu probleme), factura a sosit în valoare de ... 600 lei (de 3,23 ori mai mare, cu toate că erau apartamente identice, de 41-42 mp, cu aceleași conducte și calorifere din fontă, neatinse de 50 de ani) !!! Aceste sume au fost calculate pentru 1/2 lună de căldură, datorită faptului că în Nov. 2012 au fost temperaturi minime de peste 5 grade !
Poza cu facturile pe Dec. 2012, se vede aici: [ link extern ]
Alte liste, de la alte A.P., aici: [ link extern ]
Pe Dec. 2012 au fost facturile: la Bl. D3 = 455 lei, la Bl. C1 = 1414 lei (de 3,11 ori mai mare) !!!
Mare ți-e grădina, Doamne, și mulți incompetenți (chiar rău-voitori) au mai fost la acest tip de Asociații.
Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
280366, utilizator
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 08:46, 18 Martie 2015
Ce pot face împotriva celor de la Asociație dacă nici după un an n-au remediat acea eroare cu facturarea abuzivă pentru Gaze, cu toate că eu nu folosesc deloc Gaze Naturale pentru simplul motiv că am sigilat conductele din apartament încă din 04.12.2012, făcând o cerere către A.P. și aprobată, odată ce n-am mai plătit de atunci facturile la gaze. Dar, de prin Ian.2014, de când a venit o firmă dubioasă de Administrare Asociații de Proprietari, m-am trezit că eu trebuie să plătesc gazele (!?), la fel și mulți alți proprietari, cu toate că aceștia aveau ori Centrale Termice pe Gaz sau doar contoare de Gaz, fără Centrale. E ceva demn de filmele cu proști, pentru că cei în culpă n-au făcut un lucru elementar - n-au venit la fiecare scară să vadă cine mai consumă în realitate Gaze de la fostul Distrigaz. Și uite-așa, ceilalți care sunt deja contorizați, au fost nevoiți să plătească de două ori facturile - la GDF Suez, unde sunt branșați, dar și la Distrigaz (paușal). Baremi eu nu folosesc decât o plită electrică, pentru că dacă e nevoie, merg la mama.
ȘI MAI GRAV E CĂ ȘI-AU RECUNOSCUT GREȘEALA, CHIAR ȘI-AU CERUT SCUZE PENTRU ACEASTĂ GRAVĂ EROARE, PROMIȚÂND CĂ VOR RECALCULA (STORNA) TOT CE A FOST PLĂTIT ÎN PLUS, PENTRU LISTELE DIN LUNA MAI ... 2014 (!?).
Acum suntem în luna Martie ... 2015, și aceștia refuză cu îndârjire să-mi scadă acele sume ilegal puse la calcul ! Vedeți dovada scanată a răspunsului scris la Contestația mea, AICI: [ link extern ]
Ce mai pot face cu incompetenții ăștia, știind că am altă problemă, și mai gravă - am fost dat abuziv în judecată pentru niște facturi ilegal calculate în 2012-2013 (alți incompetenți, cei care au condus A.P. în acea perioadă).
Există prea multe abuzuri făcute contra unor proprietari (mi-ar trebui câteva pagini să le relatez pe toate, sunt multe și strigătoare la cer), iar Administrația Locală refuză să facă măcar un control, noi făcând multe sesizări și Contestații, dar fără finalitate (am făcut acum un an o Plângere Penală, dar și acum e în cercetări...) !
Dacă am avut și problema cu facturile abuzive de la Gaze, eu cred că e ceva premeditat, cei de la A.P. au vrut să mă prejudicieze forțat, fără limită, dar ei nu știu că am găsit multe legi încălcate de către aceștia (nu cunosc nici măcar un text de lege din domeniul A.P., cum or fi ajuns să ia Atestatul ?).
Să zic prin absurd (dar dovezile sunt prea zdrobitoare) că nu mi se face dreptate, mai ales în urma procesului în care-mi cer niște sume imense (ca Restanțe și penalizări), 95 % dintre ele fiind pentru facturile la căldură, gaze, apă rece, etc.
CE PAȘI SĂ MAI URMEZ DACĂ, DOAMNE FEREȘTE, VOI PIERDE ?
Zilele astea, o să le fac o Petiție celor de la A.P., să văd dacă le-au dat banii înapoi celorlați cărora li s-au ”băgat pe gât” acele facturi de la Distrigaz, cu toate că ei erau deja contorizați la alt furnizor de Gaze Naturale !
Dacă n-au recalculat la toți - voi lua măsuri ; dacă nu mi-au dat doar mie banii înapoi, e și mai grav, îi acuz, pe lângă abuz, și de discriminare ! Ori ... ori, tot sunt în culpă ... și pentru îndârjirea lor prostească merită să le ceri daune morale și materiale !
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
280366, utilizator
In primul rând trebuie sa te calmezi. Daca ai toate hârtiile de debranșare nu ai cum sa pierzi in instanta. Daca a venit Dorel si a făcut debranșarea trebuie sa pățești.
Chiar că am avut un ”Dorel” ca Administrator !
Dar ce e mai grav și dubios e că aceștia n-au stornat sumele puse eronat, cu toate că au promis în scris: [ link extern ]
Cum am deja un proces cu cei din A.P. pentru niște restanțe (și penalizări) calculate ilegal, abuziv (am multe dovezi depuse la dosar), voi reclama faptul că tot ce mi se întâmplă e ceva forțat, premeditat (am mai avut facturi calculate aiurea și la alte Utilități, cu niște sume - tehnic vorbind - imposibile de a fi consumate în realitate).
Să revin la problema cu facturarea abuzivă pentru Gaze.
Cum au putut cei de la A.P. să pună acele sume, odată ce din 04.12.2012 eu aveam la A.P. cerere scrisă de debranșare totală la Gaze și până în Feb. 2014 (la momentul erorilor) aveam 0 lei pe listele de Întreținere ? Doar e o ”armată” de angajați acolo (unde mai punem că era o firmă specializată în administrare imobile), nu puteau lua la mână documentele, sau mai bine, să treacă pe la fiecare scară să vadă ”live” cine mai e branșat la fostul Distrigaz și cine nu ? Mare ți-e grădina, Doamne !
Știți ce-mi replică ”șefii” Asociației ? Că nu am făcut un Proces-Verbal cu firma care a făcut lucrarea pe scară, și că dacă ar fi după ei, m-ar pune să plătesc gazele din Dec. 2012 (!?)☭
Dar cum înainte și după perioada de câteva luni de calcul abuziv al facturilor de la Gaze, cei de la A.P. au pus consum zero pe Listele de Întreținere, recunoscând eroarea, cum au tupeul să-mi spună că ei nu recalculează ce s-a greșit ? Păi, chiar ei au dat în scris (vedeți ce scrie, în poza scanată a acelui document de mai sus): ”NE CEREM SCUZE PENTRU INTRODUCEREA ERONATĂ A CONSUMULUI DE GAZE LA APARTAMENTUL DVS. ...” sau ”PENTRU LISTELE DE PLATĂ DIN MAI 2014 VOM FACE REMEDIERILE NECESARE PENTRU CALCULUL LA GAZE PENTRU APARTAMENTUL DVS.” !
Vă întreb pe cei care vă mai pricepeți: DE CE SE PREVALEAZĂ ”ȘEFII” A.P. ☭ DE EXISTENȚA ACELUI PROCES-VERBAL, ODATĂ CE AU RECUNOSCUT EROAREA ȘI N-AU MAI TRECUT NIMIC ULTERIOR CA PLATĂ LA GAZE ?
În acest caz, e problema singurului proprietar care mai rămăsese branșat la Distrigaz, dacă ar fi știut sigur că cei doi proprietari deja debranșați (eu și o vecină care avea deja contor individual) ar fi consumat gaze (la Paușal), ar fi făcut măcar o sesizare la A.P.. Problema asta privește pe cei de pe scara respectivă, nu e problema Asociației, pentru că nu ei au făcut lucrarea respectivă ! Oricum, erau martori vecinii în cauză la debranșarea mea totală, așa că... ”să-și pună pofta-n cui” acești incompetenți, adevărați ☭ !
Apropo, mai scrie acolo Administratorul (cu semnătura Președintei) aberația precum că reparațiile la conductele de Gaze din Dec. 2012 de pe scara noastră au fost făcute de ... Asociație ! De când are o A.P. autorizație de intervenție la conductele de gaze (dacă vom crede ce a scris acel Administrator) ? Sărăcuții, deja mi-e milă de ei ... dar ce caută (așa incompetenți) în conducerea unei Asociații-mamut, discriminând proprietarii care-i și plătesc?
Și toată lucrarea i-a costat pe restul de 3 proprietari (eu am renunțat definitiv la gaze, încălzesc la plită electrică), nu a contribui cu nimic Asociația ... DAR AȘA SCRIU ACEȘTI ”DOREI” ÎN ACEA ADRESĂ TRIMISĂ NOUĂ !
Doamne ferește de ceva mai rău, știind că unii precum cei menționați au cerebelul cu lipsuri, stau și prost cu logica ! Și acești ”Dorei” să te mai dea și-n judecată pentru ”pretenții” asupra acestor tipuri de sume restante, e extrem grav !
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
280366, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este legea privitoare la facturarea firmelor de la parterul blocurilor, de cãtre cet ? 280366 280366 Care este legea privitoare la facturarea firmelor de la parterul blocurilor, de către CET ? La blocul meu, anul trecut, datorită aberației de factură ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata ( costuri f mari intretinere ) Vulcan82 Vulcan82 Ma aflu in situatia in care In blocul in care stau din centrul Bucurestiului, imi vin cotele la intretinere pt 1 pers la 2 camere 44 m, pe timpul iernii 500 ... (vezi toată discuția)
Suport legal in care tevile de trecere in apartamente debransate sunt puse la calculul energiei termice iirina33 iirina33 Avem mari discutii in bloc. Proprietarii apartamentelor debransate nu vor sa plateasca si cota parte de caldura corespunzatoare tevilor de trecere prin ... (vezi toată discuția)