Buna ziua , sunt nou pe acest forum , asa ca o sa trec direct la subiect.
As vrea sa achizitionez un apartament cu 3 camere intr-o zona centrala a capitalei, insa, proprietarul este cetatean strain , si din cate stiu , cetatenii straini nu au voie sa cumpere teren intravilan , deci terenul de sub apartament nu ii apartine.
Mi-au fost trimise niste acte de vanzare cumparare , facute la un domn notar , insa nu este specificat nimic despre terenul de sub apartament.
Are cineva vreo idee ce trebuie sa fac?
Si daca imi puteti spune alte lucruri la care ar trebui sa fiu atent la cumpararea unui apartament pentru a preveni vreo teapa , furt , pierdere de bani ,etc?
Va multumesc
Mergeti cu actele la un notar. Cetatenii straini pot detine teren intravilan curti constructii si de anul aceasta si agricol, ma refer la cetatenii UE, iar ceilalti straini pot detine prin mostenire. Este posibil ca Terenul sa fiein folosinta si nu in proprietate. Trebuie vazute actele, un extras de CF, certificat fiscal.....etc....
Casa
alinaralu
Buna Seara,
As dori sa stiu daca se poate,un italian fara domiciliul in tara poate sa cumpere o casa in romania si daca da cam ce acte i-ar trebui?
... (vezi toată discuția)