avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM si fisa postului la asociația sportiva
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM si fisa postului la asociația sportiva

Buna ziua!
La o asoc.sportiva o persoana este angajata cu CIM de 2 ore/ zi, ore ce se pot desfășura in diferite perioade ale zilei, in funcție de orarul școlar al sportivilor,de intemperii,...samd!Cum se poate trece in fisa SSM si in fisa postului exact aceasta situație?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 29 Aprilie 2014
Durata muncii şi repartizarea programului de lucru trebuie sa fie mentionate expres in cuprinsul contractului individual de munca si nu in fisa postului sau in fisa de instruire individuala privind securitatea si sanatatea in munca.
Fisa individuala ssm trebuie sa contina mentionate toate cele trei forme de instruire in domeniul ssm, ca fiind efectuate, sub semnatura/ data, indiferent de durata zilnica a programului de lucru.
Atentie si la completarea corecta a rubricii de traseu de la domiciliu la locul de munca si retur, inclusiv durata acestei deplasari si perioadele de timp in care se face deplasarea.
Ma scuzati!am omis fără sa vreau ca CIM ul este pt 2 ore, dar in Regulamentul Intern nu știu daca este corect sa apara ca are program variabil,sau trebuie scris altceva!
Multumesc
Puteti detalia in ROI, dar sa respectati si ce am scris in mesajul anterior privind rubrica din fisa individuala ssm privind ruta, ora si durata cat lucratorul se afla pe traseu.
1. Art. 105 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;

b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.

2. Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp partial mada9luci mada9luci Cum ar trebui sa fie exprimarea la punctul H.( din contractul de munca pentru un salariat cu fractiune de norma de 4 ore pe zi) alin 2. a) Repartizarea ... (vezi toată discuția)
Program de lucru part-time si inegal suciu_diana suciu_diana Buna seara, in contractul de munca trebuie sau nu specificat care este orarul de lucru part-time, respectiv cel inegal? La cel inegal cum se specifica, ... (vezi toată discuția)