avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotul ma urmareste in casa inregistrand toate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotul ma urmareste in casa inregistrand toate conversatiile

Sunt in pragul divortului, iar de la o vreme aveam senzatia ca sotul meu ma spioneaza, in sensul ca de multe ori aducea in discutie chestiuni pe care le discutasem in absenta lui. Dupa multe negatii si dupa ce a afirmat in nenumarate randuri ca eu sunt nebuna am descoperit un dispozitiv de inregistrare in buzunarul hainei lui. Ce inseamna acest lucru din punct de vedere legal si cum pot folosi acest lucru intr-un proces de divort? Ce ar trebui sa fac, dat fiind faptul ca el refuza intretinerea fiului nostru major la facultate, iar eu nu am nimic de ascuns? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ivona Calugaru , Avocat 21:40, 28 Aprilie 2014
Inseamna ca se pregateste de divort.
Incercati sa mergeti sa consultati un avocat daca considerati necesar.
Dvs. vreti sau nu sa divortati?
Imi iubesc familia, imi iubeam sotul...am fost la notar insa cum el nu dorea sa plateasca intretinerea fiului cel mare care e la facultate (are 22 ani) si care mai are 3 ani pana la terminare nu am reusit sa ajungem la un acord...Cel care ar fi de urmarit este el data fiind relatia cu o alta femeie.... Nu imi e teama de continut pentru ca nu am nimic de ascuns, insa ma simt unilita si stresata constatand ca a apelat la astfel de subterfugii...Fapta lui de a ma inregistra e legala?
Pacat ca nu ati intrebat inainte.. nu are legatura divortul cu pensia. Nu puteti pretinde dvs pensie pt copil, nu va ajuta cu nimic daca veti divorta in instanta. Copilul e cel care poate pretinde pensie.
Va intelegeati frumos si divortati la notar sau starea civila si daca nu vroia sa plateasca pensie, il obliga instanta la cererea copilului.
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Notarul i-a pus in vedere acest lucru...Iar el vrea sa divorteze la notar cu conditia sa locuiasca in aceeasi casa pana ce construieste o alta, deci el sa se distreze cu cealalta in timp ce eu gateam si il ingrijeam...Am trecut si peste asta si eram de acord...nu consider ca o persoana nu isi poate cauta fericirea...as fi vrut sa divortam in liniste pentru copiii nostri, insa cand el a intrebat daca are obligatii fata de fiul major s-au schimbat lucrurile si ...pornirile violente pe care le avea inainte s-au intensificat(doar imbranceli si certuri interminabile care sper ca se opresc aici)...Eu incerc sa ma protejez incecand sa ii explic ca are de pierdut procedand asa, dar a negat ca ma inregistreaza iar azi am gasit dispozitivul...nu doresc sa ajung sa urasc tatal copiilor mei, ci doar sa il conving ca e bine sa ajungem la o intelegere ...De aceea as fi vrut sa stiu daca fapta lui are incadrare juridica...In cazul unui divort poate constitui o proba?
Eu as zice sa mergeti la mediator.
Vedeti ce va iesi la mediere.
Nu e vorba de probleme de drept in cazul dvs.

Daca ar fi vorba de probleme de drept de abia atunci ati putea apela la avocat.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major camycamelya camycamelya Buna ziua! In urma divortului dintr-e mine si sotul meu, in urma hotararii de divort sa stabilit ca ambii mei copii sa ramana in grija tatalui. Am o fata si un ... (vezi toată discuția)
Obligativitate intretinere copil major- student- din prima casatorie a sotului dananicole dananicole Buna ziua In anul 2007, cand a divortat, copilul sotului meu din prima casatorie avea 16 ani. Conform sentintei de divort, sotul meu avea obligativitatea ... (vezi toată discuția)