avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atributii in cadrul asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atributii in cadrul asociatiei de proprietari

Buna seara tuturor,
Hristos a inviat

Cine trebuie sa completeze/actualizeze fisele de imobil?
Asociatia poate eliberata o adeverinta unei persoane care locuieste intr-un apartament (este la zi cu plata intretinerii) fara forme legale (nu este proprietar si nu are mutatie, probabil are intelegere cu proprietarul ) vrea sa isi inscrie la gradinita copilul si trebuie sa dovedeasca ca are domiciliul in Bucuresti?
Multumesc anticipat,
Seara frumoasa tuturor!
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
ndb, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:38, 29 Aprilie 2014
1-Administratorul
2-
fara forme legale (nu este proprietar si nu are mutatie, probabil are intelegere cu proprietarul ) vrea sa isi inscrie la gradinita copilul si trebuie sa dovedeasca ca are domiciliul in Bucuresti?

Adeverinta pe care o poate elibera asociatia de proprietari nu are aceiasi valoare cu viza de resedinta
Daca persoana locuieste in imobil fara forme legale inregistrate la asociatia de proprietari,aceasta nu are temei legal sa elibereze document care sa dovedeasca ca are domiciliu in Bucuresti
Proprietarul sa inregistreze contractul de inchiriere la Administratia Financiara, sa plateasca impozit, sa faca viza de flotant chiriasului, nu sa dea de lucru administratiei sa elibereze adeverinte pentru toti pe cei care ii baga in condominiu fara forme legale!!
@ndb

Intrebarea nu are rost pentru ca la gradinita copilului, dupa cum ne spuneti, i se cere sa dovedeasca ca are domiciliul in Bucuresti, mai bine zis resedinta (provizorie).
Pai asta nu se poate dovedi decat cu actul de identitate, cu o dovada de la evidenta populatiei.
Or pentru asta ar trebui viza de resedinta pe care ar obtine-o cu ajutorul proprietarului.

Daca la gradinita i se cere numai adeverinta de la asociatia unde locuieste, atunci presedintele ar putea sa-i dea aceasta adeverinta, ca nu-l costa nimic, in afara de cateva minute de a semna si de a stampila, ca doar il cunoaste pe om ca locuieste la el in asociatie, isi plateste acolo intretinerea.

Deci sa se intereseze care sunt pretentiile conducerii gradinitei.
ndb a scris:
Cine trebuie sa completeze/actualizeze fisele de imobil?

Ce sunt acelea fise de imobil? Va referiti la Cartea de imobil?
Asociatia poate eliberata o adeverinta unei persoane care locuieste intr-un apartament (este la zi cu plata intretinerii) fara forme legale...
Asociatia nu trebuie sa se implice in asemenea situatii ilegale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere lucian1956 lucian1956 Buna seara, Am un apartament pe care l-am inchiriat cu forme legale. Administratorul blocului insista pe langa chirias sa-i dea o copie dupa contractul de ... (vezi toată discuția)
Administratoarea refuză să-mi elibereze o adeverință de locatar, de care am nevoie pentru dosarul de indemnizație de chirie. ce aș putea face? Sammy1993 Sammy1993 Am o problema in eliberarea unei adeverinte de locatar. Astept de aproape doua luni si inca nu am primit adeverinta. Administratorea blocului gaseste mereu ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta asociatie proprietari Bianca_87 Bianca_87 Buna seara. Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Cu 6 ani in urma am depus la ADP Sector 2 cerere pentru a mi se aloca un loc de parcare. In sfarsit ... (vezi toată discuția)