avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Accesul interzis la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Accesul interzis la locul de munca

Buna ziua,
Cum pot dovedi ca mi-a fost interzis accesul la locul de munca?Contractul de munca nu mi-a fost suspendat,deci eu inca am calitatea de angajat.Mi-a fost comunicat verbal ,(am si martori ,)ca nu am ce sa mai caut la serviciu,iar in cazul in care nu ma conformez ,oricum nu mai am acces la calculator ,etc...Aceasta situatie dureaza de 3 saptamani,am incercat in nenumarate randuri sa vin la serviciu fara nici un rezultat.
Drepturile salariale pentru aceasta perioada nu mi-au fost acordate ,desi eu nu am nicio vina pentru situatia creata.Mentionez ca am contract de munca pentru 4 ore dar in realitate mi se cerea sa stau la serviciu si 8-9 ore.(acesta fiind de fapt si motivul neintelegerilor)
Daca sezisez itm-ul ,cum pot proba toate aceste abuzuri din partea angajatorului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:25, 13 Mai 2014
În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata de despăgubiri.

Puteti depune o sesizare si la ITM.
Prezentatii contractul semnat intre dvs si angajator de urgenta si introduceti actiune in instanta.
Daca trec 30 de zile/ 45 de zile de la desfacere contract, in functie de motivele desfacerii CIM nu veti mai putea ataca angajatorul.

Iar in situatia de fata, inteleg ca va tine departe, tocmai ptr a se scurge timpul legal, in care puteti contesta abuzul angajatorului.

ITM-ul intervine in chestiuni ce tin de abuzul angajatorilor, cat sa dea amenzi, dar o reintegrare o va face instanta daca considera ca vi s-a facut o nedreptate, pe care va trebui sa o dovediti cu acte si martori.
Va recomand:

1.Verificati daca la adresa de domiciliu sau pe usa in acest timp, va fost trimis preavizul si decizia de concediere, prin posta sau prin executor judecatoresc.

Daca intre timp ati schimbat domiciliul, sigur angajatorul va trimis actele mentionate mai sus, la adresa veche, si trebuie de urgenta sa acolo cautati.

2.Dar pana angajati de urgenta avocat, si verificati daca sunteti in termen, deci 30/45 de zile va trebui sa scrieti de indata:

Catre angajatorul dvs o scrisoare cu confirmare de primire si nota de inventar, in care ii cereti sa vi se comunice la adresa de domiciliu pe care o treceti CORECT , motivele refuzului pentru care va fost interzis sa va prezentati la locul de munca. ATENTIE; SCRISOARE CU CONF DE PRIMIRE SI NOTA DE INVENTAR, IN CARE TRECETI NUMELE DOCUMENTULUI TRIMIS LA ANGAJATOR, ORI PRIN EXECUTOR COSTA 50 DE RONI, DAR MERITA SA FACETI TOT CAT MAI RAPID SI LEGALL,aspect apreciat de instanta 100%.

3. probe art 341 NCPC: inregistrari audio-video, proba admisa in instanta potrivit NCPC etc, daca nu au fost obtinute prin incalcarea bunelor moravuri.

Am trecut prin o sit similara!

4.Atentie marita la termenul legal de contestare a deciziei de concediere:

Ptr concediere discipinara termenul legal de contestare in instanta este de 30 de zile si ptr concediere ce nu tine de pers angajatului de 45 de zile!!!

"termenul de contestare a sancţiunii disciplinare rămâne 30 de zile calendaristice, conform art. 268 alin. 1 lit. a şi b coroborat cu art. 252 alin. 5 din Codul muncii, aceasta fiind o excepţie de la regula stabilită prin Legea nr. 62/2011 şi aplicându-se în cazul contestării oricărei sancţiuni disciplinare, inclusiv în cazul concedierii" altfel aveti 45 de zile.

'În considerarea faptului că Legea nr. 62/2011 este o normă adoptată ulterior, iar art. 211 lit. a limitează ipotezele prevăzute la art. 268 alin. 1 lit. a din Codul muncii, apreciez că termenul în care decizia de concediere poate fi contestată este de 45 de zile calendaristice, acesta fiind stipulat şi în favoarea salariaţilor' citat [1] Coord. A. Athanasiu, ?Modificările Codului muncii şi ale legii dialogului social?, ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2011, p. 190.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,nAsa cum era de asteptat,dupa ce mi s-a interzis accesul in firma (in calitate de asociat cu parti egale, dar si angajat),in urma cu cateva zile am primit decizia de concediere .la fel si sotul meu,si el angajat al acestei firme.motivul:desfiintarea locului de munca ca urmare a dificultatilor economice prin care trece societatea.In firma raman doar sotul ,fratii si surorile d-nei administrator.nintreb:eu in calitate de asociat cu drepturi egale ,nu am nici un cuvant de spus atunci cand vine vorba de concedierea unor angajati?nE destul de clar ca aceasta asociere nu mai poate continua,dar ei vor sa le cedez partile mele sociale asa ..degeaba,spunandu-mi ca daca nu fac asta..oricum nu o sa-mi dea niciodata dividendele.nchiar asa sa fie?desi detin jumatate din firma sa nu pot avea nici un control ?nBilantul pe anul trecut s-a depus fara semnatura mea(e legal?),nu s-a intrunit AGA,asa ca ma astept ca si anul acesta sa fie la fel.nIn aceasta firma eu am venit cu banii,si ma trezesc in situatia de a fi data afara ca si cum calitatea de asociat nu inseamna nimic.nCe as putea f
Daca doriti , puteti contesta in instanta decizia de concediere.

Referitor la drepturile dvs in calitate de asociat si de a control societatea, puteti deschide un topic pe aceasta problema pe sectiunea Societati Comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul in care se poate contesta decizia de incetare a cim prin acordul partilor in baza art 55 lit b c. muncii? exoexo exoexo ITM Iasi obliga angajatorii sa precizeze in decizia de incetare a CIM prin acordul partilor termenul in care se poate contesta decizia de catre salariati. Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unei decizii de incetare a contractului individual ... daliborca.nicolin daliborca.nicolin Buna ziua, In cazul unei decizii de incetare a contractului individual de munca, care este termenul legal privind contestarea deciziei : 30 zile de zile ... (vezi toată discuția)
In cazul concedierii disciplinare se poate depune contestatie in 30 de zile sau 45 de zile? imosoft imosoft Buna ziua, In cazul concedierii disciplinare se poate depune contestatie in 30 de zile sau 45 de zile? Un articol de pe avocatnet sustine ca ar fi 30 de ... (vezi toată discuția)