Divortat, sentinta definitiva si irevocabila, fetita a ramas la mama, eu platesc pensie alimentara. Dupa un an, fetita s-a mutat la mine, mama ei a plecat in Spania. Mie mi se retine in continuare pensie alimentara.
Ce pot face sa nu mi se mai retina pensia, si eventual sa obtin custodia fetitei?
Deci daca fosta sotie nu vrea sa vina in fata mediatorului (ea fiind in spania, cum am precizat) atunci ramane doar posibilitatea actionarii in instanta?
Sau nu rezolv nimic nici cu actionarea ei in instanta pt ca ea nu se va prezenta?
Nu trebuie sa vina musai in fata mediatorului, se poate face mediere si la distanta, important e sa vrea. Daca nu , in instanta, se va rezolva daca o ciitati corect acolo unde e, procesul se poate judeca in lipsa.
Judecatoria este cea de la domiciliul minorului asa ca depuneti actiune si solicitati stabilirea domiciliului minorei si pensia de intretinere ,nu este obligatoriu sa se prez f sotie ,doar sa fie citata legal la adresa de domiciliu ,dar cu o parare calificata va este mai usor ...