avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce acte am nevoie pentru a obtine titlul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce acte am nevoie pentru a obtine titlul de proprietate?

Va rog mult,ce acte am nevoie pentru a obtine titlu de proprietate,prin Ordinul Prefectului,sau prin cumparare de la Primarie.Detin terenul din 1959 de la parintii mei decedati,care nu aveau titlu de proprietate,fiind atribuit de Primarie prin decizie.Rog mult daca se poate,detaliat.Multumesc multtttt.
Cel mai recent răspuns: marinica62 , utilizator 15:36, 12 Mai 2014
Bună ziua,
Depinde foarte mult cu ce titlu a fost atribuit acest teren părinților dumneavoastră de către primărie.
La o primă vedere și în măsura în care terenul nu este în proprietatea statului ori unității administrativ teritoriale puteți solicita în instanță dobândirea proprietății prin uzucapiune.
Strict legat de întrebarea dumneavoastră, doar primăria vă poate lămuri în ce condiții poate fi vândut terenul respectiv către dumneavoastă deși mă îndoiesc că acest lucru ar fi posibil chiar și în ipoteza în care terenul se afla în domeniul privat al comunei.
multumec mult,atribuit prin Decizie in folointa venica,de primarie .Am depu doar pt.legea prefectului dar o vecina foarte batrina refuza emnatura,ce fac in acet caz?
marinica62 a scris:

Va rog mult,ce acte am nevoie pentru a obtine titlu de proprietate,prin Ordinul Prefectului,sau prin cumparare de la Primarie.Detin terenul din 1959 de la parintii mei decedati,care nu aveau titlu de proprietate,fiind atribuit de Primarie prin decizie.Rog mult daca se poate,detaliat.Multumesc multtttt.

O vecina nu vrea sa imi semneze procesul verbal de buna vecinatate,ce pot face????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan trecut în harta cadastralã de comisia localã ghiocelioana ghiocelioana Defunctul M. a avut în folosinţă un teren de 1900 mp în extravilanul comunei,până la intrarea în vigoare a legii 18/1991,pe care l-a ... (vezi toată discuția)
Am primit un teren cu testament de la o bătrânică care la ... Cristi.123@ Cristi.123@ Am primit un teren cu testament de la o bătrânică care la rândul ei la dobândit prin partaj cu sora sa printr-o hotărîre judecătorească definitivă ... (vezi toată discuția)
Drept propritate asupra teren in folosinta chiojdean chiojdean buna ziua si multumesc anticipat parintii mei au cumparat o casa in 1972 cu 250 metri teren si li sau atribuit cca 500 metri patrati ca folosinta lipiti de cei ... (vezi toată discuția)