La noi in asociatie (Iasi, Moldova) sunt inregistrate peste 20-30 de sedii sociale si din cate stiu, cam tot atatea carora as. prop. nu le-a dat acordul. Toate acestea sunt locuinte absolut normale si nu ne incurca cu nimic.
Ceea ce trebuie sa retineti dvs. este ca, asa cum s-a mai spus, notiunea de sediu social nu are nicio implicare, pozitiva sau negativa in functionarea uneias. prop. Ca omul, firma respectiva primeste/nu primeste corespondenta acolo, cu ne-ar incurca?
Daca insa, discutam de notiunea de punct de lucru, situatia se schimba in sensul ca intr-adevar, costurile la energie termica sunt cele ale furnizorului, adica sunt costurile de productie si, este adevarat, fiecare consiliu local procedeaza asa cum s-a mentionat - probabil ca este si o reglementare legala in acest sens, reglementare pe care eu nu o cunosc si chiar nu ma intereseaza.
Ceea ce stiu este ca la un moment dat intr-o asociatie functionau niste firme (spatii comerciale, la parter). Ei, cand as. prop. primea facturile de la furnizor, in anexa facturii erau trecute si aceste firme, iar costul/Gcal era diferit (mai mare), adica nesubventionat de catre CL.
Eu nu m-am interesat prea mult, dar daca vreti sa stiti baza legala a acestor masuri, trebuie sa accesati textul acelei hotarari, unde in toate cazurile o sa gasiti in preambulul acelei hotarari si baza legala - dar repet, acest lucru se refera doar la firmele care au punctul de lucru intr-un condominiu de locuinte, iar pentru a functiona ca punct de lucru s-a schimbat destinatia de locuinta - asa cum s-a mentionat si de @elga50 si daca vreti mai mult, firma a fost nevoita sa ia acordul RADET-ului, ocazie cu care a fost luat in evidenta ca si consumator de ET - nesubventionata.
A mai scris cineva mai sus si bine a zis - daca pe RADET nu il deranjeaza, care este problema dvs? O sa raspundeti in fata CL ca nu i-ati parat ca sunt firme si platesc pretul ET la nivelul populatiei?