avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sediu social firma in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sediu social firma in bloc

firma care are sediu social in condominiu plateste caldura in conformitate cu prevederile hotararea consiliului general al municipiului bucuresti nr 309/18.12.2013 (adica la preturi nesubventionate), si daca stie cineva si alte reglementari mai clare
La noi in asociatie (Iasi, Moldova) sunt inregistrate peste 20-30 de sedii sociale si din cate stiu, cam tot atatea carora as. prop. nu le-a dat acordul. Toate acestea sunt locuinte absolut normale si nu ne incurca cu nimic.
Ceea ce trebuie sa retineti dvs. este ca, asa cum s-a mai spus, notiunea de sediu social nu are nicio implicare, pozitiva sau negativa in functionarea uneias. prop. Ca omul, firma respectiva primeste/nu primeste corespondenta acolo, cu ne-ar incurca?

Daca insa, discutam de notiunea de punct de lucru, situatia se schimba in sensul ca intr-adevar, costurile la energie termica sunt cele ale furnizorului, adica sunt costurile de productie si, este adevarat, fiecare consiliu local procedeaza asa cum s-a mentionat - probabil ca este si o reglementare legala in acest sens, reglementare pe care eu nu o cunosc si chiar nu ma intereseaza.
Ceea ce stiu este ca la un moment dat intr-o asociatie functionau niste firme (spatii comerciale, la parter). Ei, cand as. prop. primea facturile de la furnizor, in anexa facturii erau trecute si aceste firme, iar costul/Gcal era diferit (mai mare), adica nesubventionat de catre CL.
Eu nu m-am interesat prea mult, dar daca vreti sa stiti baza legala a acestor masuri, trebuie sa accesati textul acelei hotarari, unde in toate cazurile o sa gasiti in preambulul acelei hotarari si baza legala - dar repet, acest lucru se refera doar la firmele care au punctul de lucru intr-un condominiu de locuinte, iar pentru a functiona ca punct de lucru s-a schimbat destinatia de locuinta - asa cum s-a mentionat si de @elga50 si daca vreti mai mult, firma a fost nevoita sa ia acordul RADET-ului, ocazie cu care a fost luat in evidenta ca si consumator de ET - nesubventionata.

A mai scris cineva mai sus si bine a zis - daca pe RADET nu il deranjeaza, care este problema dvs? O sa raspundeti in fata CL ca nu i-ati parat ca sunt firme si platesc pretul ET la nivelul populatiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa radet catre asociatie florentza florentza Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari a primit o adresa de la Radet in care i se solicita sa comunice orice modificare a destinatiei spatiilor de ... (vezi toată discuția)
Pretul gigacaloriei poate diferi in acelasi apartament? elenamarta elenamarta Este frecventa situatia cand intr+un apartament de bloc, proprietarul are si sediul propriului SRL. Una din incaperi este data cu mandat catre acest ... (vezi toată discuția)
Pret diferit pentru persoane juridice? kikitam kikitam la parterul blocului ,in apartamentul 1 proprietarul a deschis acum cativa ani un cabinet stomatologic; la vremea respectiva ,proprietarul a luat aprobare de ... (vezi toată discuția)