avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatia de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatia de constructie

buna ziua. am si eu o intrebare: sunt la faza de autorizatie pentru o costructie nou si as vrea sa stiu daca autorizatia e valabila din ziua cand mi-au eliberato cei de la primarie sau trebuie sa anunt inceperea lucrarilor si abia de atunci calculez termenu de 24 de luni de valabilitate a autorizatiei?
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 18:02, 3 Mai 2014
Autorizatia de construire este valabila de la data emiterii ei.
Ordinul de incepere a lucrarilor se comunica Primariei emitente.
si de cand calculez cele 24 de luni de valabilitate? daca poate cineva sa ma lamureasca clar pt ca eu nu sunt in tara si actete sunt aproape gata si sa stiu sa bag acum actele la primarie sau le bag inainte de a merge in tara
vreau sa ma lamureasca cineva clar eventual poate imi aratati vreun articol ceva
Autorizatia de construire este valabila 12 luni de la data emiterii. In acest termen trebuie sa incepeti lucrarile, anuntand la Primarie "deschiderea lucrarilor"
De la aceasta data se socotesc cele 12-24 luni, depinde cum este precizat in autorizatie.
De exemplu, puteti incepe lucrarile dupa 11 luni de cand s-a emis autorizatia, si de atunci mai aveti 12-24 luni timp sa finalizati imobilul macar pana la stadiul de a face "receptia finala"(pot lipsi finisajele, dar trebuie inchisa, izolata, acoperita si instalatiile facute)
Buna seara , eu anul trecut am inceput constructia casei. Autoriatia de construire mi-au dato pentru 3 ani , este valabila de la data emiteri si isi pierde valabilitatea dupa trei ani,insa dupa terminarea celor 3 ani , o mai pot prelungi inca un an . La inceperea lucrarilor ,trebuie sa instiintati primaria si inspectoratul teritorial de constructii, care in cel mult 30 de zile va elibereaza avizul de inceperea lucrarilor . Rabdare si nervi de otel sa aveti ca e un pic de alergat. Dumnezeu sa va ajute !

Alte discuții în legătură

Autorizatie construire gresita? tudorani tudorani Am obtinut de la primarie un teren in folosinta ca persoana fizica. In termenul prevazut in contract s-a scos autorizatia de construire imobil. In contract la ... (vezi toată discuția)
Termenul de valabilitate a autorizatiei de constructie mariana_d mariana_d buna seara, in autorizatia de construire eleberata de primaria de pe raza orasului in care am construit o locuinta este prevazut: \"durata de executie a ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire - valabilitate anca_mariette anca_mariette \"C. Durata de executie a lucrarilor este de 12 luni / , calculata de la data inceperii efective a lucrarilor (anuntata in prealabil), situatie in care ... (vezi toată discuția)