avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... autorizatie construire gresita?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

autorizatie construire gresita?

Am obtinut de la primarie un teren in folosinta ca persoana fizica. In termenul prevazut in contract s-a scos autorizatia de construire imobil. In contract la punctul B -termenul de valabilitate a autorizatiei este trecut 3 zile de la data emiterii, interval de timp in care trebiue incepute lucrarile de executie autorizate. La punctul C-durata de executie a lucrarilor este de 24 luni de la data inceperiiefectuarii lucrarilor (anuntata in prealabil), situatie in care termenul de valabilitate a autorizatiei se extinde pe intreaga durata de executie a lucrarilor autorizate.
Intrebarea mea este :autorizatia este gresita? Din ce am mai discutat cu persoane abilitate se pare ca valabilitatea autorizatiei este conform legii 12 luni, dupa care se poate solicita prelungirea.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 21:37, 18 Octombrie 2008
Conform legii nr.50/1991, republicata în M.Of. nr. 933/13 oct. 2004, Art.7, alin.5, respectiv 6

"(5) Autoritatea emitentă a autorizaţiei de construire stabileşte o perioadă de valabilitate de cel mult 12 luni de la data emiterii, interval în care solicitantul este obligat să înceapă lucrările. În această situaţie, valabilitatea autorizaţiei se extinde pe toată durata de execuţie a lucrărilor prevăzute prin autorizaţie, în conformitate cu proiectul tehnic.
(6) Neînceperea lucrărilor ori nefinalizarea acestora în termenele stabilite conduce la pierderea valabilităţii autorizaţiei, fiind necesară emiterea unei noi autorizaţii de construire. În situaţia în care caracteristicile nu se schimbă faţă de autorizaţia iniţială, se va putea emite o nouă autorizaţie de construire, fără a fi necesar un nou certificat de urbanism."


Termenul de 12 luni este unul maximal, acordat prin lege la discretia autoritatii publice locale. In practica, primaria acorda termenul de valabilitate avand in vedere proiectul tehnic si detaliile de constructie, cu alte cuvinte in stransa legatura cu complexitatea lucrarii. In cazul in care nu ati inceput lucrarile de executie AUTORIZATE, nu aveti de ales decat sa cereti o alta autorizatie, asta in situatia in care nu de dovedeste, inauntrul termenului acordat la pct.B, ca e vorba de o eroare materiala in autorizatie.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autorizatia nu este gresita.Potrivit Legii nr.50/1991 republicata,art.7 alin.5, cele 12 luni de valabilitate de la data emiterii se referă la intervalul in care solicitantul este obligat sa inceapa lucrarile.Daca se respecta acest termen si ati inceput lucrarile in cele 12 luni, durata de executie a lucrarilor este de 24 de luni conform proiectului de executie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa danabode danabode am o autorizatie de casa obtinuta in noiembrie 2011,as vrea sa stiu ce se intampla daca nu INCEP sa construiesc intr-un an de zile de la primirea autorizariei. ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire GiurgicaLeopold GiurgicaLeopold Buna ziua . Am citit pe avocatnet.ro despre modificarea valabilitatii aurizatiei de construire.Am o problema si concret nu am un raspuns,daca ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Taxa valabila ? mihaita10 mihaita10 O persoana fizica a ridicat o casa in 2008, a facut proiect si a platit taxa de autorizare la Primarie. Nu a dus la Primarie avizele din certifificatul de ... (vezi toată discuția)