avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Vatamare corporala

Buna seara tuturor!
Acesta fiind primul meu mesaj in forum, doresc sa salut si sa felicit membrii acestei comunitati, unde am avut de invatat foarte multe lucruri utile.
Ma confrunt de anul trecut cu o situatie destul de dificila in privinta unei vatamari corporale.
V (victima) este agresata de A1,A2,A3 (agresor 1,2,3). In urma examinarii medico-legale rezulta un certificat de 55 zile ingrijiri medicale. V depune plangere insotita de copie legalizata a certificatului medico-legal la sectia de politie, de pe raza comunei unde s-a petrecut agresiunea. Dupa audierea celor 3 agresori, A1 depune plangere insotita de un certificat medico-legal ce necesita 0 zile ingrijiri medicale impotriva lui V. Declaratiile date de V si A1,A2,A3 au fost tot timpul contradictorii. Dupa 3 luni de cercetari fara rezultat si in urma lipsei de martori dosarul este trimis in parchet. Dupa inca aproximativ o luna incepe urmarirea penala fata de A1 si A2 in baza art.181(vcp). Din declaratiile date de A3 reiese ca acesta nu s-a aflat la locul faptei. Peste inca o luna de cercetari A1 si A2 indica un martor. In baza declaratiei acestui martor se dispune inceperea urmarii penale si impotriva lui V pe art.180(vcp). De aici incepe partea "frumoasa" :( . V simtind ca e ceva necurat la mijloc merge insotit de avocat. I se aduc la cunostinta invinuirile, i se prezinta declaratiile A1,A2,A3 si declaratia martorului. Avocatul gaseste contradictii in declaratia martorului cu privire la desfasurarea evenimentelor si depune memoriu pentru marturie mincinoasa. Peste alte 2 luni de asteptari, rezolutia procurorului de caz este de scoatere de sub urmarire penala a lui A1, A2 si V cu mentiunea ca declaratiile lui A1 si A2 corespund cu declaratia martorului. Avocatul lui V depune plangere impotriva rezolutiei procurorului de caz in termen legal. Se primeste raspuns de la prim-procuror in termen legal, o copie fidela a primei rezolutii, cu aceleasi motivatii. Avocatul formuleaza plangerea catre judecatorie si este depusa in termen legal la posta.
Pe data de 04.03.2014 dosarul este inregistrat la judecatorie, cu termen de pronuntare pe data de 16.04.2014.
Tip solutie: Amana pronuntarea
Solutia pe scurt: Stabileşte termen pentru pronunţare asupra cauzei la data de 30.04.2014.
La data de 30.04.2014 - Tip solutie: respinge plângerea
Solutia pe scurt: În baza art. 341 alin. 6 lit. a C.pr.pen., respinge ca nefondată plângerea formulată de petent, în contradictoriu cu intimaţii, împotriva ordonantei de scoatere de sub urmărire penală şi menţine soluţia atacată. În baza art. 275 alin. (2) din noul C. proc. pen., obligă petentul la plata sumei de 100 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)
Din cate am citit despre aceasta dezinvestire din acest moment nu mai este nici o solutie de atac. Avocatul nu a raspuns la telefon pana acum si sunt total in aer, totusi mai am speranta si de aceea am cerut ajutorul aici.
Mai mentionez ca pe tot parcursul anchetei organele de cercetare penala, atat politia cat si procuratura au avut o atitudine partinitoare fata de agresori si tot timpul au incercat sa invinovateasca victima.
Va multumesc anticipat pentru ajutor! Toate cele bune!
Potrivit art. 341 alin. 8 din noul Cod de procedura penala, incheierea prin care s-a pronuntat solutia prev. de art. 341 alin. 6 lit. a C.pr.pen este DEFINITIVA, ceea ce inseamnaca, in cazul respectiv, nu mai exista nicio cale de atac!
Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt si precis, dati dovada de mult profesionalism.
Mai exista vreo institutie la care ma pot adresa in privinta desfasurarii anchetei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovirea si vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii offefei offefei Buna seara! Ma numesc Popii Costinel si in luna septembrie 2011 am fost agresat fizic si verbal de doi indivinzi. Unul dintre ei angajat al Minsterului de ... (vezi toată discuția)
Ce soluții mai am ? euprotopopescu69 euprotopopescu69 Sunt noua ani de zile in care a fost tergiversat si plimbat un dosar in care am adus ca probe o expertiza judiciara contabila dispusa de SIF, in concluziile ... (vezi toată discuția)
Audierea martorilor djmetalrock djmetalrock Audierea martorilor, solicitata de petent, este obligatorie pentru procuror sau este facultativa? Am facut o plangere penala, pentru fals in inscrisuri ... (vezi toată discuția)