avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauze abuzive
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauze abuzive

Doresc sa intentez un proces pentru constatarea nulitatii unor clauze abuzive dintr-un contract de credit si restituirea retroactiva a comisioanelor. Puteti sa imi spuneti daca e nevoie de parcurgerea unei etape prealabile sau pot sa depun direct cererea de chemare in judecata la judecatorie?
Va recomand sa faceti o sesizare la banca, si, doar daca nu primiti un raspuns favorabil, fie va adresati cu o actiune in instanta in mod individual, fie sesizati ANPC-ul!
Multumesc. Ref. la instanta competenta nu inteleg de ce se indica in majoritatea lucrarilor de specialitate instanta de la sediul bancii. Nu se aplica prevederile Codului de Procedura Civila? Conform CPC instanta competenta este cea de la domiciliul consumatorului....
Este intr-adevar competenta instanta de la sediul prpfesionistului (in cazul dvs. al bancii) conform Legii nr. 193/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane bancare ada2014 ada2014 Buna ziua, sotul meu are un credit bancar si cred ca are comisioane abuzive.(a fost un comision de risc care a fost doar redenumit cand a fost scos inafara ... (vezi toată discuția)
Informatii clauze abuzive banca mustache mustache Doresc sa stiu daca pot actiona in judecata banca,cu un contract de credit ipotecar in care banca in primii 3 ani a avut comisioane abuzive dupa care aceleasi ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 50/2010 aplicare pt contractele mai vechi- comisioane Melanka Melanka Buna ziua!! As dori sa stiu daca in cazul unui credit incheiat in 2007 se aplica sau nu art.95 din OUG 50/2010.M-am adresat bancii si am primit raspunsul ca ... (vezi toată discuția)