avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Enigma profit net societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Enigma profit net societate comerciala

Am citit pe net despre o firma si bilantul performantei acesteia. Si am ramas uimit... De aproape 10 ani pe Internet este trecuta ca avand in toti anii numai pierderi, profitul net este de minus sute de mii de lei... totusi firma functioneaza. Si nu imi explic cum este posibil asa ceva. Cum poate o firma sa aiba doar pierderi si pierderi mari si totusi sa nu intre in faliment?? Sau poate ca bilanturile acestea, de pe site-uri gen vrajitorul.eu sau listafirme.ro sa nu exprime corect bilantul societatilor? Am mai intrebat pe forumul acesta ceva asemanator mai demult si mi s-a raspuns ca nu... de fapt e foarte precis bilantul B-) ... ceea ce acum ma nedumireste si mai mult...
Cel mai recent răspuns: Iulian81 , utilizator 00:16, 2 Mai 2014
chiar daca are an de an pierdere, daca-si plateste datoriile n-are de ce sa intre in faliment.

probabil are resurse (rezerve) mari din anii precedenti... probabil nu-si inregistreaza toate veniturile.... probabil isi umfla cheltuielile...probabil o crediteaza asociatii/actionarii...

cert este ca-si plateste datoriile, d-aia mai functioneaza.
Iulian81 a scris:
Si nu imi explic cum este posibil asa ceva. Cum poate o firma sa aiba doar pierderi si pierderi mari si totusi sa nu intre in faliment??

Foarte simplu, patronul aduce bani de acasa si completeaza pasivul. Intratul in faliment se intampla atunci cand exista creditori neonorati, nu cand bilantul este pe minus. :)

Iulian81 a scris:
Sau poate ca bilanturile acestea, de pe site-uri gen vrajitorul.eu sau listafirme.ro sa nu exprime corect bilantul societatilor?

Nu se poate, datele sunt preluate de la ministerul finantelor si ele reflecta realitatea declarata.
Ar fi chiar incredibil sa plateasca din veniturile proprii patronul atatia bani. Am calculat cam de prin 2005 are pierderi constante cateva sute de mii de lei anual si in total vreo 2 milioane de lei... Cine investe de aproape 10 ani intr-o afacere care are numai pierderi? Nici macar 1 an nu e trecut cu profit pozitiv... :beta:
Iulian81 a scris:
Cine investe de aproape 10 ani intr-o afacere care are numai pierderi?

Cine gandeste pe termen luuunnngggg ...!!!

P.S. ..mai exista si alte motive (vi le poate explica un consilier, probabil contracost).
Stati linistit, stie patronul ala ce face, nu ii duceti dvs. grija ca isi risipeste banii ...
Da, aveti dreptate... Poate stie el ce face...:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilanțul unei firme Mihai G Mihai G A-mi puteți spune de ce o firma are profit net negativ? Un exemplu: 2017 Cifra de afaceri 900000 de lei. Profit net -43000. Datorii 64000. Capital propriu ... (vezi toată discuția)
Tragere raspundere axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)
Simbol cont 455, credit 0 si debit 9 sute milioane si ceva. florinpn florinpn Am firma suspendata, au trect cei 3 ani si am prelungit inca 3 ani. Au trecut 5 si mai este un an. Vreau sa intreb daca in bilant la momentul suspendarii, la ... (vezi toată discuția)