avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din Indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din Indiviziune

Buna ziua,

Acum vreo 4 ani s-a facut un astfel de act (Iesire din Indiviziune, prin tribunal, sentinta fiind definitiva, irevocabila si executorie) intre mine si bunica mea, urmand ca ea sa ramana cu uzul fruct pana la moartea ei. Acum ca acest lucru s-a intamplat, care ar fi pasi de urmat pentru a trece bunurile detinute de ea pe numele meu?

Multumesc aniticipat!
Din ce spuneti eu inteleg ca dumneavoastra detineati proprietatea si dansa uzufructul. Daca e este asa, sunteti proprietara. Daca nu este asa, mai dati detalii.
Atunci nu ati facut cadastru, intabulare? Impozit, cine a platit? La Fisc atunci, v-ati inscris?
AVLIL a scris:

Atunci nu ati facut cadastru, intabulare? Impozit, cine a platit? La Fisc atunci, v-ati inscris?

In acel moment cand s-a fost la judecatorie dupa ce ni s-a inmanat sentinta, nu s-a mai facut absolut nimic, nu am platit noi impozit, nu am declarat nimic la fisc, ca urmare nici vorba de cadastru si intabulare. Si din ce stiu chiar daca sunt proprietar acum, toate actele sunt inca pe numele bunicii.

In aceste circumstante, care ar fi succesiunea necesara de pasi pe care trebuie sa ii urmez pentru a avea toate actele legale si pe numele meu ?
Care ar mai fi pasii pentru actul de donatie pamant ( sunt acte de vanzare cumparare de mana cu martori[pentru a fi legal trebuie mers la notar ?])

Multumesc.

Pasii sunt aceiasi care erau inca de cand a ramas sentinta definitiva: o legalizati, mergeti cu ea la Fisc si va inregistrati (azi, suplimentar, probabil platiti o amenda si penalitati), apoi la un cadastrist sa va faca masuratorile, apoi la CF.
Astea toate le puteati face si pana acum. Fara penalitati si amenzi.

Ultima intrebare nu am inteles-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare, radiere uzufruct MariaAugusta MariaAugusta Buna ziua De curand am primit cadastrul si intabularea. Problema mea este ca nu a fost radiat uzulfruct cu toate ca eu am depus actele de deces necesare. ... (vezi toată discuția)
Bună seara. după succesiunea primului bunic eu am primit 3/8 ... ÞUCMEANU SIMONA MARIA ÞUCMEANU SIMONA MARIA Bună seara. După succesiunea primului bunic eu am primit 3/8 din bunul lor imobil în speță un apartament. Eu fiind nepot de fiica decedata în urma cu 20 ... (vezi toată discuția)
Problema cadastru / intabulare daniel00k daniel00k Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Sunt propietarul unei case pe care am mostenit-o de la tata, care la randul lui a mostenit-o de la parintii lui, care ... (vezi toată discuția)