avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general societate fara activitate - impozit forfetar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

societate fara activitate - impozit forfetar

Am si eu o intrebare: am o societate (SRL) care de 3 ani nu are activitate dar nu am declarat-o suspendata, sunt asociat cu 10% si administarator, i-am depus declaratiile pe zero, am depus si bilanturile la Fisc dar nu si la Reg. Comertului.
Cum fac cu imp. forfetar? Ce mi se intampla mie ca administrator si asociat daca nu il platesc?
Mentionez ca nu va mai avea activitate aceasta societate in viitor dar ca s-o radiez nu am bani.
Si inca o intrebare:Firmele declarate inactive de ANAF (pt. ca nu au depus decl. 2 termene consecutive) mai platesc impozitul forfetar?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MADALINA SALOMIA , Consultant fiscal 17:53, 12 August 2009
Daca timp de trei ani nu ati depus situatiile financiare la reg.com.verificati sa nu aveti firma radiata din oficiu.Legea spune ca in termen de sase luni se radiaza firmele care nu si-au depus situatiile financiare la registrul comertului.Firmele declarate inactive de anaf, nu sunt considerate suspendate.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
narcisa07 a scris:

Cum fac cu imp. forfetar? Ce mi se intampla mie ca administrator si asociat daca nu il platesc?


Cum faci cu impozitul forfetar?
Ca sa scapi de el eu sugerez, asa cum a subliniat si moderator, sa verifici intai daca este radiat din oficiu la registrul comertului si in caz ca nu este radiat sa inaintezi actele de suspendare a activitatii firmei prin Reg Comertului

Ce ti se intampla tie ca administrator si asociat daca nu il platesti?
In cazul in care nici nu esti radiat si nici nu platesti impozitul forfetar nu vei face decat sa acumulezi majorari si penalitati pentru acest impozit neplatit la termen pentru ca de declarat eu te sfatuiesc sa il declari ca sa nu ai probleme si mai mari legate de nedeclararea impozitelor si taxelor in mod repetat care poate fi interpretata drept evaziune fiscala.

Sugestia este ca dupa ce verifici daca firma este radiata in cazul in care totusi constanti ca nu este sa inaintezi procedura de suspendare a activitatii acesteia.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2009
Eurocontab Consult SRL, Contabil
Este discutabil aici.La una din Administratiile Financiare din Mun bucuresti mi s-a specificat ca , daca societatea nu are activitate si sunt depuse declaratiie pe 0 , atunci se face o sesizare directa catre Registrul Comertului.Nu stiu cat de plauzibila este aceasta informatie. Cercetati mai intai daca nu a fost radiata de la Oficiul Comertului Registrului din oficiu. Daca nu a fost facuta radierea , atunci puteti sa o suspendati pe o perioada de pana la 3 ani.
Buna ziua .


Si eu sunt in aceasi situatie ca si domnul care a postat . La fel 3 ani nu am depus la recom bilantul si societatea a fost radiata incepand cu data de 10.08.2009 , dar nu am primit inca hotararea judecatoreasca dacat dupa 10 zile in scris la sediul firmei .Mentionez ca a amvut si regim derogator de la fisc de 3 anii . Intrebarea mea este daca eu mai platesc imp. forfetar . pt cele 3 luni mai -iulie 2009 .
Buna ziua!
daca a-ti cerut la Registru Comertului suspendarea activitatii inanite ca ei sa declare radierea, adica inainte de 10.08.2009,
Calculati impozitul forfetar pana la data la care s-a realizat suspendarea in regim derogator la finante.
ex: daca suspendarea s-a facut ci 01.06.2009, veti calcula impozit pentru luna mai 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea societate ContSters135817 ContSters135817 Buna ziua.Acum 3 ani mi'am deschis o societate comerciala, insa aceasta societate comerciala nu a functionat niciodata-am deschis'o pt ca eram student si ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate respectiv radierea societatii petrutza_sv petrutza_sv Buna, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am o societate comerciala (unic asociat) scapa datorita impozitului forfetar. Nu am depus la Oficiul Registrului ... (vezi toată discuția)