avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua - ajutoare sociale pentru mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua - ajutoare sociale pentru mame

buna ziua. numele meu este ,,,,, sunt casnica si insarcinata in 7 luni.sotul meu este taximetrist.intrebarea mea este daca pot beneficia de ajutor social sau de alocatie suplimentara pentru bebe inafara de cea de 200 de lei.nu sunt chiar atat de bine informata in legatura cu acest subiect de aceea imi adresez intrebarea pe acest site m in speranta ca cineva care cunoaste si stie cum se ofera ajutorul social sau cui..in ce conditii,,ar putea sa imi raspunda la intrebare.multumesc
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2014
danafl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:45, 5 Mai 2014
1. - In legatura cu ajutorul social cititi pe:
[ link extern ]
- Ce scrie acolo este valabil pentru toate primarile din tara.

2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile poate beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar de la data nasterii copilului si pana acesta implineste 2 ani.
- Adica nu renunta la activitatea de taximetrist iar statul ii mai da 500 lei lunar.

3. De la Primarie luati lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie pe care le depuneti apoi tot la Primarie.

4. Pentru ca tatal sa beneficieze de stimulentul de insertie trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasetrii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie! cami_alessia cami_alessia buna seara!va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie:sunt insarcinata si nelucrand nu pot beneficia de indemnizatia de crestere!am auzit de acest ... (vezi toată discuția)
Mama fara venit roxana2310 roxana2310 Buna ziua! As dori sa stiu ce ajutor financiar pot obtine din partea statului avand in vedere ca sunt mama unui baietel de 7 luni iar sotul meu lucreaza, avand ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum poate beneficia o viitoare mamica de concediu ingrijire copil si de plata indemnizatiei lunare daca nu a fost angajata ... (vezi toată discuția)