Buna ziua
Sunt casatorit de 7 ani, sotia este in Italia de peste un an, avem o fetita de 3 ani.
Au inceput neintelegerile intre noi(eu si sotia), posibil sa urmeze un divort.
Sotia vrea sa duc fetita la ea pana in toamna, spune ea.
Ce risc exista in situatia data, ca o data ce accept sa-i dau copilul sa nu mai vina cu el inapoi si sa ma trezesc cu un divort?
Ce as putea face sa nu ramana fetita definitiv acolo?
Multumesc
Odata ce este fiica minora este lasata mamei, pentru a fi crescuta si educata de aceasta, locuinta copilului va fi stabilita la aceasta.
Daca fetita ramane la dumneavoastra, si se aprecieaza ca este in interesul minorului sa fie crescut de dumneavoastra, instanta de judecata poate dispuna ca locuinta copilului sa fie la dumneavoastra ( avand in vedere principiul preeminentei interesului superior al minorului ).
In caz contrar, autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun si va fi stabilit un program de vizitare.
Programul de vizitare se poate derula la domiciliul tatalui sau la domiciliul minorului.
De asemenea, poate fi petrecut un program de agrement, in localitatea de domiciliu, in tara sau in strainatate.
Programul de vizitare poate fi derulat si in week-end.
Legatura cu minorul va trebui facuta treptat , gradual, pentru a exista o perioada de acomodare a copilului.
Totodata, se vor respecta activitatile zilnice, uzuale ale minorului, asa incat programul prestabilit al acestuia sa nu comporte modificari.
Intervalul de timp , cat si modalitatea de executare a programului de vizitare trebuie precizate foarte clar, pentru a nu exista situatii conflictuale ulterior emiterii hotarii judecatoresti .( in acest sens se poate promova o actiune pentru clarificarea dispozitivului hotararii judecatoresti ).
Va multumesc pt raspunsuri, dar inca nu s-a pus problema unui divort, nu am pomenit, hotarat nici unul din noi asta.
Temerea mea e ca o data ce accept sa ia fata, i-i pot veni idei...