avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea functionarului public dupa revenirea din CC
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea functionarului public dupa revenirea din CC

Buna ziua,
intrebarea mea este cand poate promova in grad profesional imediat superior celui detinut, un functionar public revenit in aprilie 2013 din concediul pentru cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 5 Mai 2014
Legea nr.188/1999 prevede :
Art.65
(1)Concursul sau examenul de promovare in gradul profesional se organizeaza de autoritatea sau institutia publica, in limita functiilor publice rezervate promovarii, cu incadrarea in fondurile bugetare alocate.
(2)Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, functionarul public trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa aiba cel putin 3 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
c) sa fi obtinut cel putin calificativul «bine» la evaluarea anuala a performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristici;
d) sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.
.....

Asadar, in anul 2015 puteti participa la examenul de promovare.
Nu pot fi luate in considerare ultimele doua rapoarte de evaluare dinainte de plecare in CCC?
Legea prevede clar : sa fi obtinut cel putin calificativul "bine" la evaluarea anuala a performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie publica ludovica ludovica In urma cu 3 luni, am fost trecuta pe studii superioare, iar pe 01.08.2013, se implinesc 3 ani de cand sunt functionar public. Doresc sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad functionari publici adarius adarius Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu lamuriri in privinta conditiilor pentru promovarea in grad superior. Specific faptul ca promovarea in grad principal a fost ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public ancageorgeta ancageorgeta Sunt functionar public din anul 2010- inspector , grad profesional asistent, clasa de salarizare 32. Pot promova intr-un grad profesional superior in cursul ... (vezi toată discuția)