avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in grad functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in grad functionari publici

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu lamuriri in privinta conditiilor pentru promovarea in grad superior. Specific faptul ca promovarea in grad principal a fost in octombrie 2012, apoi octombrie 2012-oct 2014 am fost in concediu crestere copil iar din 2014 am reluat activitatea.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:42, 3 Februarie 2016
Legea 188/1999 prevede urmatoarele conditii pentru a putea participa la examenul/concursul de promovare in grad profesional:
Art. 65
(1) Concursul sau examenul de promovare in gradul profesional se organizeaza de autoritatea sau institutia publica, in limita functiilor publice rezervate promovarii, cu incadrarea in fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, functionarul public trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a)sa aiba cel putin 3 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
c)sa fi obtinut cel putin calificativul AA«bineAA» la evaluarea anuala a performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristici;

d)sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.
(3) Functionarii publici care nu indeplinesc conditiile de vechime prevazute pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut pot participa la concursul organizat, in conditiile legii, in vederea promovarii rapide in functia publica.
(4) Prevederile art. 58 alin. (2) si (3) se aplica in mod corespunzator.
Deci, veti putea participa la examentul de promovare in clasa in anul 2017.
Multumesc pentru raspuns. Eu am intrebat in ideea ca incepand cu 2012 (daca nu ma insel) concediu crestere copil este considerat si vechime in specialitate nu doar in munca, si ma gandeam ca se ia in considerare iar cele 2 calificative le am.
Pentru promovare in grad profesional trebuie sa aveti efectuata evaluarea performantelor profesionale din ultimii doi ani calendaristici anteriori promovarii. Ori, dvs, veti avea doua asemenea evaluari abia pentru anii 2015 si 2016. CIC reprezinta vechime in munca si in specialitate, dar nu indepliniti conditia celor doi ani calendaristici anteriori promovarii in care sa fi obtinut evaluarea performantelor profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarului public dupa revenirea din cc Diamondia Diamondia Buna ziua, intrebarea mea este cand poate promova in grad profesional imediat superior celui detinut, un functionar public revenit in aprilie 2013 din ... (vezi toată discuția)
Functie publica ludovica ludovica In urma cu 3 luni, am fost trecuta pe studii superioare, iar pe 01.08.2013, se implinesc 3 ani de cand sunt functionar public. Doresc sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Promovarea in grad dupa concediu crestere copil 2 ani GabriellaBroscaru GabriellaBroscaru Buna ziua!!! Am nascut in aprilie 2012 si am stat in concediu crestere copil 2 ani,pana in martie 2014. Conform legii,aceasta perioada se considera si ... (vezi toată discuția)