avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare functionar public

Sunt functionar public din anul 2010- inspector , grad profesional asistent, clasa de salarizare 32. Pot promova intr-un grad profesional superior in cursul anului 2016 in conditiile in care in luna ianuarie 2014 am fost in concediu medical, iar din februarie 2014 pana in noiembrie 2015 am avut contractul de munca suspendat pentru efectuarea concediului crestere copil?
De la secretariatul institutiei mi sa raspuns ca nu pot promova deoarece nu am doua evaluari consecutive
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:07, 28 Martie 2016
egea nr.188/1999 prevede :
Art.65
(1)Concursul sau examenul de promovare in gradul profesional se organizeaza de autoritatea sau institutia publica, in limita functiilor publice rezervate promovarii, cu incadrarea in fondurile bugetare alocate.
(2)Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, functionarul public trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa aiba cel putin 3 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
c) sa fi obtinut cel putin calificativul «bine» la evaluarea anuala a performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristici;
d) sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.
.....

Legea prevede clar : sa fi obtinut cel putin calificativul "bine" la evaluarea anuala a performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarului public dupa revenirea din cc Diamondia Diamondia Buna ziua, intrebarea mea este cand poate promova in grad profesional imediat superior celui detinut, un functionar public revenit in aprilie 2013 din ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad functionari publici adarius adarius Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu lamuriri in privinta conditiilor pentru promovarea in grad superior. Specific faptul ca promovarea in grad principal a fost ... (vezi toată discuția)
Promovarea in grad dupa concediu crestere copil 2 ani GabriellaBroscaru GabriellaBroscaru Buna ziua!!! Am nascut in aprilie 2012 si am stat in concediu crestere copil 2 ani,pana in martie 2014. Conform legii,aceasta perioada se considera si ... (vezi toată discuția)