avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Hotarare de divort in urma acordului de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Hotarare de divort in urma acordului de mediere

Buna ziua
Am incheiat un acord de mediere prin care am divortat, nu am avut nimic de impartit si nici copii impreuna cu fostul meu sot. Acordul a fost judecat in instanta si hotararea a fost favorabila, urmeaza sa primesc acasa hartia care sa ateste hotararea. In conditiile astea mai este necesar sa astept 15-30 de zile in care cica se poate ataca hotararea in instanta, ca sa imi pot schimba cartea de identitate daca noi am semnat pentru divort de comun acord? Asa mi s-a spus de la tribunal si mi se pare ca nu se leaga ceva, la ce sa astept sa fie atacata decizia daca am decis de comun acord??? Nu pot folosi aceasta hotarare pentru a-mi schimba actul de identitate si implicit numele de familie?
Problema mea este ca sunt insarcinata cu iubitul actual si urmeaza sa nasc si hotararea e data, procesul e incheiat si as dori sa imi schimb cat mai repede actele sa revin la numele anterior casatoriei pentru ca, din cate am inteles, daca nu o fac inainte de nastere, copilul va lua numele fostului sot si va trebui sa ne taram iar prin tribunale ca sa schimb numele copilului pentru ca tatal natural nu il poate recunoaste atata timp cat port numele din timpul casatoriei. #-o
Doamna, eu zic sa vedeti partea buna a lucrurilor. Ati divortat, aveti o relatie cu un barbat pe care, cred, il iubiti si, cel mai frumos lucru dintre toate, asteptati un copil. E pacat sa va suparati si sa va primejduiti sanatatea, a dumneavoastra si a copilului, pentru niste lucruri care, intr-adevar, nu merg asa cum ar trebui. Va inteleg frustrarea, spuneam doar ca nu medierea este principala cauza a situatiei in care va aflati. Intarzierea produsa ca urmare a erorii respective a fost de doua luni, insa vorbiti de un an intreg de cand asteptati. Si nu este vina mediatorului aici.

Va doresc sanatate si o viata frumoasa! :flowersblue:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort razvy_balan razvy_balan Cei doi soti decid sa divorteze. Cei doi nu mai au bunuri comune(deci nu mai e cazul de partaj). Copilul nu mai e minor, are 26 de ani. Situatia financiara a ... (vezi toată discuția)
Copil in afara casatoriei Tenchiu Tenchiu Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie mai delicata. Sunt in divort, hotarare data in aprilie 2009 cu desfacere casatorie in Romania(insa hotararea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Divort simonabledea simonabledea buna ziua,sunt in divort,avem doi copii minori unul fiind cu handicap grav eu sunt asistent personal ,am avocat dar sotul meu sa hotarat sa mergem pe cale ... (vezi toată discuția)