avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspundere asociati
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspundere asociati

Buna ziua,

In anul 2004 am fost angajat, ca Director, la o firma(SRL), unde in urma rezultatelor obtinute, am devenit din 2007 si asociat(cu 5%). In 2008, firma a contractat un imprumut ipotecar pt.o constructie, cu care nu am fost de acord, dar pe care-l l-am semnat in urma insistentelor asociatilor fondatori, care erau si administratori cu puteri depline. In 2010, am parasit aceasta firma si am returnat cei 5% din firma catre asociatii fondatori. Acum am aflat ca aceasta firma a intrat in insolventa, anul trecut prin octombrie-noiembrie.Vreau sa stiu daca pot fi executat silit ca persoana fizica pentru acest credit luat de firma respectiva, in perioada in care eram si eu asociat. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:47, 7 Mai 2014
Nu. Numai administratorul in functie.
CristiPP a scris:

... firma a contractat un imprumut ipotecar pt.o constructie, cu care nu am fost de acord, dar pe care-l l-am semnat in urma insistentelor asociatilor fondatori, care erau si administratori cu puteri depline.

"..pe care l-am semnat.." ce anume ati semnat, mai precis ??
Daca ati semnat contract de imprumut sau bilete de aval, pe persoana fizica, DA, aveti toate sansele sa fiti executat silit, sigur.




CristiPP a scris:

Acum am aflat ca aceasta firma a intrat in insolventa, anul trecut prin octombrie-noiembrie.Vreau sa stiu daca pot fi executat silit ca persoana fizica pentru acest credit luat de firma respectiva, in perioada in care eram si eu asociat.

Da, puteti (exista aceasta posibilitate) sa fiti executat silit in calitate de fost asociat (daca ati contribuit la aducerea firmei in stare de faliment, ori daca nu v-ati opus in scris si consemnat, cu privire la deciziile altora care au dus firma in faliment), cat si in calitate de persoana fizica (daca ati semnat contracte sau bilete de aval la banca, dupa cum v-am spus mai sus). Nu va culcati pe o ureche.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata credit dupa executare silita CRM2013 CRM2013 In cazul in care suma nu este acoperita in urma executarii imobilului , restul de plata se va retine debitorului , din venitul obtinut ?? Daca este angajat , ... (vezi toată discuția)
Executare silita asociat firma mimi2013 mimi2013 Buna! Poate maputeti ajuta cu un raspuns sau un sfat: In 2008 am avut o firma (SRL) pe care asociati erau mama si soacra mea. Am contractat atunci un credit ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin Mariana-Deac Mariana-Deac As avea o intrebare... In anul 2008 am fast imputernicita de o firma la care eram angajata sa senmez un contract de credit care consta in scontarea unui bilet ... (vezi toată discuția)