avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
LIVE, ACUM (320 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autentificare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autentificare testament

Tatal meu are 80 de ani si vrea sa-mi faca un testament. El poate sa semneze dar scrie foarte urat si nu se intelege. Cum putem rezolva la notariat, avand in vedere ca el poate semna testamentul, dar nu poate sa scrie cererea de autentificare a actului? Trebuie neaparat sa mergem cu 2 martori chiar daca el poate semna?
Pot face eu cererea de autentificare in calitate de beneficiar?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:21, 6 Mai 2014
In primul rand mai aveti frati?! Daca da va sugerez sa aveti si un IML...si obligatoriu doi martori.
legea 36/1995
art.95, alin.1
"În cazul în care testatorul, din cauza unei infirmităţi, a bolii sau a altor cauze, nu poate semna actul, va dicta notarului public conţinutul testamentului, va preciza că este actul său de ultimă voinţă, notarul urmând să redacteze şi să editeze testamentul. La îndeplinirea acestei proceduri vor fi prezenţi 2 martori."
Deci daca poate semna de ce trebuie si martori?
Dvs raspundeti cu o intrebare la ce v am intrebat eu.....
Pentru ca nu poate scrie si pentru ca are o varsta inaintata si pentru ca daca mai aveti si alti frati pot contesta testamentul in instanta, multi notari la varsta aceasta cer IML....deci d aia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere de autentificare notariala crimit crimit Se poate ataca in instanta un testament daca Incheierea de autentificare este gresit intocmita? (Dupa parerea mea...) Mai precis, aceasta incheiere arata ... (vezi toată discuția)
Testament autentificat slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare daca tatal meu doreste sa faca un testament autentificat are nevoie de 2 martori si acest testament trebuie inregistrat la ... (vezi toată discuția)