avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Credite in valuta
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Credite in valuta

am un credit ipotecar in euro, contractat in anul 2007. in contractul initial aveam comision de urmarire riscuri de 1la suta din valoarea creditului(lunar). la cateva luni am fost instiintat ca trebuie sa mai platesc lunar 3 lei comision de administrare( nu mi s-a parut prea mult si nu am facut tam-tam). cu cateva luni inainte sa intre in vigoare ordonanta 50(2-3 nu mai stiu exact) am avut placuta surpriza sa fiu anuntat la ghiseu, ca nu trebuie sa mai platesc acei 3 lei. dupa intrarea in vigoare a ordonantei 50 am primit prin posta noul contract in care nu mai am comision de urmarire riscuri , ci comision de administrare cont de 1la suta din credit, adica acelasi comision rebotezat. am mers atunci la protectia consumatorului si am reclamat acest lucru, dansii mi-au zis ca nu e corect, dar in final am fost invitat la banca unde mi s-a transmis ca nu am dreptate, ca am semnat la inceput pt acel comision.
1. este corect cum au procedat : sa anuleze comisionul de administrare de 3 lei lunar si si sa il transforme pe cel de urmarire riscuri ( 27,5 euro) in comision de administrare?

2.pot refinanta acest credit , dar la valoarea euro din 2007?( cf. stirile pro tv?)
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:27, 6 Mai 2014
Comisionul de risc rebotezat in comision de administrare este clauza abuziva. La fel si comisionul de acordare. Instanta constata nulitatea acestor clauze si returneaza banii plus dobanda legala de la momentul achitarii pana in prezent si emite noi grafice de rambursare.

Eventual si vreo dobanda variabila tot abuziva.

Pentru cele de mai sus, plus inghetarea euro-ului la cursul din momentul contractarii creditului, trebuie actiune in justitie.

Asta cu inghetarea cursului am vazut-o la credite in franci elvetieni, dar decizia Curtii europene vorbeste de toate monedele straine, deci ar trebui sa mearga si pentru euro. Ar trebui sa fie in contract o clauza de genul: imprumutatul garanteaza riscul valutar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma lamuriti cu privire la prevederile oug 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori si cu privire la prevederile unui contract de credit incheiat cu o banca fox123 fox123 As dori sa ma ajutati si sa va exprimati opinia in legatura cu prevederile unui contract de credit incheiat cu o banca pentru un imprumut de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Exemple de clauze abuzive in contractele de credit in franci elvetieni Cristina Paisa Cristina Paisa BANCA NR. 1 \\"Tragerile se vor efectua in valuta creditului. Utilizarea sumelor trase se va face in moneda in care imprumutatul este obligat sa efectueze ... (vezi toată discuția)
Comision de urmarire bella99 bella99 Buna ziua! As dori sa aflu pozitia specialistilor in domeniu privind situatiile in care ma aflu ,si anume: 1) In anul 2006 am contractat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)