avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta admiterea a actiunii cu recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta admiterea a actiunii cu recurs

Se poate pune in executare silita sentinta de la fond?inainte de a se judeca recursul?
Cand a inceput procesul? Banuiesc ca e vorba despre vechiul cod de pr. civila. De principiu, recursul nu suspenda executarea decat in anumite cazuri (stramutare de hotare, desfiintare de constructii, etc) sau daca exista o dispozitie a instantei prin care se suspenda executarea.
In noul cod de pr. civila dispozitiile sunt destul de asemanatoare celor anterioare.
Asadar, da, se poate executa silit o hotarare atacata cu recurs cu exceptia cauzelor privitoare
la strămutarea de hotare, desfiinţarea de construcţii, plantaţii sau a oricăror lucrări având o aşezare fixă si in alte cazuri reglementate expers de lege.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Sentinta este data pe vechiul cod

Partile dosarului persoana fizica si Ministerul Finantelor Cind pot intra in posesia banilor?

Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Offf! De ce n-ati scris asa de la inceput? X-( In contencios administrativ recursul suspenda executarea sentintei iar daca v-ati judecat cu Ministerul Finantelor nu-i puteti executa silit inainte de trecerea unui termen de 6 luni.
Cand veti intra in posesia banilor? Cand o vrea Domnul, Doamna, cand o vrea Domnul! Domnul prim-ministru, desigur, nu celalalt.

Daca executarea creantei stabilite prin titluri executorii nu incepe sau continua din cauza lipsei de fonduri, institutia debitoare este obligata ca, in termen de 6 luni, sa faca demersurile necesare pentru a-si indeplini obligatia de plata.
Acest termen curge de la data la care debitorul a primit somatia de plata comunicata de organul competent de executare, la cererea creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitiv sau irevocabil? andre_1973 andre_1973 Buna seara ! Ma confrunt cu o problema si nu inteleg anumiti termeni. Intr-un proces comercial in care instanta de apel este Curtea de Apel, sentinta ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla din p. d. v. juridic ContSters140111 ContSters140111 in urma unui proces care s-a incheiat in oct . 2008 , am pierdut un proces ( partial) in urma caruia am fost obligata sa platesc o suma unei creditoare eu ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii in caz de recurs? Buna ziua, am o intrebare privitoare la codul procedurii civile. Este vorba de o iesire din indiviziune la doua imobile. Acum cateva zile am primit ... (vezi toată discuția)