avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea: sotul meu m-a parasit pentru o alta femeie cu cae de altfel si locuieste in momentul de fata. Pana acum am locuit impreuna in casa tatalui meu in care de-a lungul casniciei noastre de 11 ani am adus mai multe imbunatatiri( centrala, apa curenta, termopane, parchet, termosistem etc).In afara de acestea am mai achizitionat o masina, are este cumparata prin programul rabla si diferenta de bani provine dintr-un credit facut pe numele tatalui meu dar ale carui rate le plateste sotul meu. Masina este inregistrata pe numele sotului meu. Mentionez ca nu avem copii. In cazul unui divort care este procedura de partaj si cum anume se procedeaza? In speranta ca nu veti ignora intrebarea mea, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 23:07, 6 Mai 2009
Doamna, inainte sa faceti o miscare, mergeti la un avocat, ca lucrurile nu stau tocmai atat de simplu, in functie de situatia de fapt.
Imbunatatirile sunt de fapt, ele pot fi demonstrate cu martori, asa cum valoarea lor se poate determina prin expertiza. Nu este vreo problema in a demonstra toate acestea, totul e sa vedeti ce inseamna expertiza, cat va poate costa procesul de divort (ca poate faceti un partaj voluntar), cat poate dura, care e partea fiecarui sot (nu e 1/2, asta e presupusa, dra in functie de venituri se poate demonstra o alta cota) si tot asa...
Daca e nevoie de chestiuni complicate, de experti parte etc., asa incta, la momentul potrivit, sa stiti ce varinate aveti ca sa faceti acest partaj.
Succes!
In principiu, daca toate ratele sunt pe tatal dvs- pt imbunatatiri-, sotului ii revine obligatia sa demonstreze cu martori ca sunt facut de cei doi soti si nu de tatal dvs. Tata trebuie sa faca cerere de interventie in nume propri, in ce privesc ratele pt masina, urmand sa primeasca de la cei doi soti, in cote de 1/2(sau nu!!) intreaga suma.Masina va fi atribuita unuia din soti, sau daca nu , se poate vinde si sa impartiti banii.Aveti nevoie de un avocat....nu e simplu un partaj, trebuie administrat un probatoriu:martori, inscrisuri, expertize si daca veti gresi, nu prea mai este cale de intoarcere.multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune?cum dovedesc ca sunt facute in timpul casatoriei? Lucyaly Lucyaly buna seara...sunt in divort cu sotul..avem termen in decembrie...am o intrebare...dupa terminarea divortului am de gand sa deschid partaj asupra bunurilor ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Partaj ro_red_rosu ro_red_rosu M am casatorit acum 8 ani, sotul avea apartament cu 2 camere, cu banii parintilor mei am renovat apartamentul(gresie , faianta, varuit, cumparat mobila- doar ... (vezi toată discuția)