avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca 1 h/zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca 1 h/zi

Buna seara,

Am avut un contract de munca cu durata de 1h/zi in anul 2013. Mentionez ca nu mai eram angajata la alta companie. Este legal sa ai contract de munca cu 1h/zi?

Mentionez ca am fost dusa in eroare sa semnez un act aditional prin care mi a fost redus programul de munca de la 5h/zi la 1h/zi sub pretextul ca firma are probleme financiare si ca in viitor o sa crestem nivelul de ore lucrate pe zi la 3h/zi. Mi a fost redus si salariul procentual.
Mi s a explicat ca toata echipa va suferi aceste modificari.

Ulterior am aflat ca firma nu avea probleme financiare si ca din toata echipa doar eu am avut de suferit desi ( asa cum se intampla cel mai des ) eu munceam cel mai mult, realizand si munca altor persoane din echipa.

Am fost indrumata sa reclam angajatorul pentru ca este ilegal programul de 1h/zi si pentru faptul ca am fost dusa in eroare pentru a semna actul aditional.

Astept orice sfat !

Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
adrianamanzu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 8 Mai 2014
Codul Muncii nu prevede care este durata minima timpului de munca care se poate stabili prin c.i.m.. Prin urmare, se pot incheia si c.i.m. cu timp partial de 1 ora/zi sau 1 ora/sapt etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea din contract cu norma partiala, la pensionar cu drept de lucru 4 h nicoletaart nicoletaart Buna ziua, Avem o doamna care a intrat in medical de aproximativ 2 luni, am vb cu ea si mi-a spus ca urmeaza sa de pensioneze cu drept de lucru 4 h. Acum ... (vezi toată discuția)
Clauze act aditional de adaptare profesionala Flo84 Flo84 In urma cu aproximativ o luna jumatate am participat la un interviu de angajare la care mi s-a spus ca mi se va face un contract de munca incheiat pe 1 an de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca 3 zile ELENA2009 ELENA2009 buna ziua se poate face contract de munca sau act aditional la contract de munca cu program de lucru de 3 zile /saptamana> trebuie sa specific in contract ... (vezi toată discuția)