avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari la penalizari pentru presupuse datorii la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari la penalizari pentru presupuse datorii la intretinere

Buna seara,azi am vazut afisat la avizier un mini afisi(o coala de A4,dar intr>un colt al colii,foarte mic scris,,PENALITATI MAI 2010OCTOMBRIE2013,unde mai multe apartamente au diferite sume.Eu sunt cu regia la zi,m_am dus in seara aceasta la asociatie sa intreb ce este cu acel afisi.Raspunsul a fost ca sunt penalizari de la caldura de la fostul presedinte care in 2010 a fost dat afara si a preluat noua doamna care nu a fost deacord cu ele si asa ea nu le'a considerat ca datorii.Acum trebuie sa platim aceste penalitati.Am intrebat de ce nu au fost trecute in avizie pana acum si a spus ca daca le trecea la avizier unde sunt trecute datoriile pe care le avem de plata mi_a spus a daca le trecea acolo ne omora cu penalizari la penalizari.Bun...,apoi o intreb de ce nu a afisat pana acum,ea imi spune ca este afisat de mult si nu este problema ei ca eu nu am vazut,caci toti vecinii au vazut numai eu nu,bun....Cand plateam regia mai ramaneam cu 5 sau 10 lei plus pe care ii lasam acolo si imi scria pe spatele chitantei plusul,am intrebat de ce nu mi*a scri si sau sa`mi spuna despre acea penalizre RASPUNS nu sunt obligata sa trag omul de mana.Ma enervez la maxim si plecai din usa in usa la vecinii 11 ap. suntem 20 de ap.,nu toti au penalizari,si surpriza caci nici ei nu stiau de acel mini afisi unde erau scrise penalitati mai 2010 octombrie2013,au venit sa se uite caci nu le venea sa creada.Eu sunt mic copil pe langa vecini la penalitati, am 507 lei restul de la 800 in sus,de exemplu o vecina a cumparat apartamentul in vara anului 2013 si are 2450 de lei sa moara vecina.Va rugam sa*mi explicati si mie aceasta situatie caci nu mai inteleg nimic.Dupa ce nu ne*a spus nici cand plateam regia si de afisat a afisat dupa 4ani mie nu mi se pare normal.Am uitat sa va spun caci daca as vrea sa plates acum nu poate sa_mi incaseze pt. ca trebuie sa*mi calculeze penalitatile sau penalizari la aceea suma,dar doamna a spus ca nu le*a trecut in listele lunare de plata ca sa nu platim penaliari si acum calculeaza penalizari,chiar nu mai inteleg.Va rog din suflet sa ma ajutati caci vineri are program si ma duc sa clarific caci azi deja incepuse sa ridice tonul pt. ca o intrebam sa inteleg,era foarte nervoasa.Multumesc din suflet!
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:27, 15 Mai 2014
Buna seara.Am mers sa depun contestatie si am cerut toate actele(copii) din mai2010-aprilie2014(statutul,extras al fisei de evidenta,listele de plata lunare,facturi de utilitati,procese verbale,ce cheltuieli s-au facut si pe ce,cati restantieri sunt si pt. ce suma,acestea le-am cerut numai pt. scara noastra,sociatia are la 25 de scari.Nu am gasit pe nimeni,dar ma voi duce vineri.
Multumesc tuturor pentru promtitudine si indrumari.
Chiar stiti ce v-ati propus sa faceti? Cum sa soliciti de la as. prop. atatea documente? Eu va mai intreb inca o data daca realizati ce ati cerut...
Va spun de pe acum rezultatul: nu o sa ve de-a nicio copie, apoi chiar daca vi le-ar da, o sa va prindeti urechile (cu scuze) in calcule, o sa va plictisiti repede si o sa va treaca.

Asociatia noastra are 19 scari componente (504 apt.) si pentru a „lucra” o luna de intretinere, plecand de la colectarea indesilor, a persoanelor, a cheltuielilor si facturilor, introducerea a 400-450 de chitante ale proprietarilor si a 20-30 pentru furnizori si cate si mai cate de nu-mi aduc aminte acum si in final dupa fel de fel de verificari, listez listele, chem cenzorul, chem presedintele, le afisez - dureaza cam doua saptamani de lucru, este adevarat ca nu la foc continuu, dar cam acesta este timpul - si dvs. vreti sa dfaceti acest lucru pe 4 ani si ceva, chiar daca trebuie sa faceti aceste calcule numai pentru o scara?

Sfatul meu este sa solicitati numai copii dupa fisa de cont a apartamentului dvs., acolo aveti toate intrarile, iesirile si probabil data afisarii, data scadenta si soldurile. Daca mai aveti si informatii privind modul de calcul al penalizarilor, atunci puteti sa va „distrati” verificand situatia intocmita de as. prop. In rest este foarte greu, nu degeaba expertii financiari cer o groaza de bani pentru efectuarea acestor verificari, mai ales ca perioada de verificare este foarte mare!
Mult succes!
Buna ziua.Vom solicita fisa apartamentului,dar atunci cum aflam modul de calcul al penalizarilor(suntem mai multi locatari) nemultumiti de acel afis pus separat cu penalizari mai 2010-octombrie 2013,mentionez ca aceste penalizari nu sunt trecute in lista de intretinere lunara,si separat nesemnat ,nestampilat(un tabel cu numele locatarilor si suma penalitatilor).Locatarii nu au fost instiintati de aceste penalizari nici scris, nici verbal.Acum o saptamana a aparut la avizier.Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc
Mai cititi o data topicul de la un cap la altul si o sa gasiti sfaturi.
Uitati ce va mai spun eu (de fapt s-a mai spus), dar cu alte cuvinte: pentru a „va incarca” cu aceste sume, as. prop. trebuie sa le puna pe lista de plata. Ei, aici este problema.
Daca asociatia dvs. are acolo, in conducere, oameni care stiu sa lucreze legal, aceasta problema, care chiar este o problema, se discuta in AG a proprietarilor si numai daca, argumentele pe care com. ex. le pune in discutie sunt corecte, probabil ca o sa luati o decizie: niste penalizari nu au fost calculate - din nush ce motive si iata, este cazul sa le adaugam de acum inainte ca si cheltuieli pe LP.
Stim ca nu este simplu, dar nici imposibil de refacut aceasta situatie a penalizarilor. De obicei se da spre refacerea calculelor unei firme specializate in cantabilitate care face retroactiv aceste calcule si le pune la dispozitia as. prop. si atentie, perioada de calcul sa nu fie mai mare de trei ani; sigur, aici mai discutam de niste costuri, da?
Cu aceasta ocazie, fiecare proprietar va avea propriul calcul, iar asociatie poate sa va raspunda, la solicitare cu o copie a calculului pentru fiecare solicitant. fiind o hotarare a AG, odata aprobata (zic aprobare legala), aceasta devine obligatorie pentru fiecare proprietar din asociatia dvs.

Iata de ce v-am sfatuit sa discutati serios aceasta chestiune la as. prop. ca sa nu se trezeasca madam administratora dvs. sa ataseze o foaie A4.... Cu astfel de chestiuni, nu este de glumit!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul restantelor la asociatiile de locatari marieta99 marieta99 in cazul in care avem restante la intretinere (ca asociatie)provenite din neplata facturilor la furnizori plus penalitati,care dintre locatari sunt obligati sa ... (vezi toată discuția)
Cine hotaraste prcentul de penalizari la asociatiile de proprietari : comitetul executiv sau adunarea generala? ludwuk20 ludwuk20 Puteti sa ma lamuriti si pe mine cine stabileste procentul penalizarilor : Adunarea Generala sau Comitetul Executiv si daca o asemenea hotarare a Adunarii ... (vezi toată discuția)
Contestatia penalitatilor de intarziere la plata cheltuielior de intretinere ralume78 ralume78 In decembrie 2010 s-au afisat la avizier penalitati de plata aferente cheltuielior de intretinere pentru perioada 2005-2010. In urma adresei facute catre ... (vezi toată discuția)