Buna ziua,
Vara trecuta am fost oprit de Politie si mi s-a dat o amenda pentru depasirea vitezei in localitate. Am contestat procesul verbal in Instanta si am cistigat. Mi s-a inlocuit amenda contraventionala de 320 RON (4 puncte) cu sanctiunea avertisment si 2 puncte penalizare in valoare de 180 RON. Decizia este cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele aspecte:
1. Cind se va da sentinta (decizia) finala?
2. Daca trebuie sa astept aceasta sentinta finala pentru a merge la "Taxe si impozite" in vederea anularii amenzii din evidenta lor?
3. Cele 2 puncte penalizare (180 RON) trebuie sa le platesc?
Va multumesc.
De care sunt punctele alea de fapt 2 puncte amenda sau penalizare ? Alea de penalizare se aduna pa la 15 cand vi se suspenda dreptul de a conduce si ale de amenda se platesc, un punct reprezinta 10% din salariul minim brut.
Deci nu aveti de plata nimic. Cand veti avea hotararea , mergeti cu ea la financiar, desi le e si lor comunicata, in mod normal n-ar mai trebui sa faceti un demers. Puteti merge cu hotararea si atunci cand si daca veti fi somat sa achitati cei 320 de lei.
Si avertisment si amenda?
gnr
azi am luat un radar aveam 69km in localitate si sunt confuz mi-a spus ca imi da 2 puncte de penalizare s avertisment pe procesul verbal scrie avertisment dar ... (vezi toată discuția)