avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Directionat 20% din impozit pe profit catre biserica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Directionat 20% din impozit pe profit catre biserica

Buna ziua ,
Sunt angajata la o firma de constructii si al meu sef ar vrea sa directioneze cei 20 % din impozitul pe profit catre o biserica. Este posibil ? Si daca da in ce conditii ? Am citit pe site ca trebuie sa fie in limita a 3 la mie din cifra de afaceri si sa nu depaseasca mai mult de 20 % din impozitul pe profit datorat , respectiv se directioneaza catre ONG-uri .
Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
iulyaD, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:43, 8 Mai 2014
potrivit Cod fiscal:

p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

1. 3 la mie din cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul «cifra de afaceri» această limită se determină potrivit normelor;

2. 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.



Si norme aveti aici: [ link extern ]


Potrivit Legii 32/1994 privind sponsorizarea:

Art. 4.
(1) Poate fi beneficiar al sponsorizării:
a) orice persoană juridică fără scop lucrativ, care desfăşoară în România sau urmează să desfăşoare o activitate în domeniile: cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific - cercetare fundamentală şi aplicată, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protecţiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenţă şi servicii sociale, de protecţia mediului, social şi comunitar, de reprezentare a asociaţiilor profesionale, precum şi de întreţinere, restaurare, conservare şi punere în valoare a monumentelor istorice;


Deci va trebui contract de sponsorizare cu acea biserica, din care sa reiasa ca sponsorizarea este pt activitatea non-profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizarea unei formatii muzicale jackye jackye As dori si eu sa stiu cum poate o persoana juridica sau fizica, sa sponsorizeze o formatie muzicala. In primul rand, vorbind din partea formatiei, este necesar ... (vezi toată discuția)
Directionare din impozitul pe profit catre ong-uri Annc Annc Bună ziua, Știți care este procedura de redirecționare a impozitului pe profit către ONG-uri? (vezi toată discuția)
Acordare sponsorizare adrianabresug adrianabresug o familie are un copil bolnav de autism ,tratamentul acestuia costa foarte mult si atunci parintii cauta sponsori pt a fi ajutati .administratorul vrea ca din ... (vezi toată discuția)