avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despãgubire rca în cazul stãrii de ebrietate.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despãgubire rca în cazul stãrii de ebrietate.

salutare!
pe data de 1 mai 2009 am fost implicat într-un accident destul de grav avînd în vedere numărul mare de victime. pe scurt, de pe contrasens, fără să semnalizeze şi fără să se asigure, un alt şofer s-a încadrat în depăşire şi m-a lovit frontal. distanţa dintre autoturisme fiind foarte mică, cred că undeva între 50-80 metri impactul frontal a determinat avarierea ambelor maşini frontal în procent de aproape 90 la sută. şoferul ce a încercat manevra de depăşire şi m-a tamponat avea alcoolemia de aproape 0.9 la mie în aer expirat, atît el cît şi eu fiind testaţi cu aparatul. acum părerile sînt împărţite, vinovatul fiind în stare de ebrietate, poliţa lui rca îmi acoperă mie daunele materiale şi medicale?
Cel mai recent răspuns: alimache , utilizator 20:54, 4 Mai 2009
Va acopera daunele materiale, societatea de asigurare avand posibilitatea de a se indrepta impotriva lui ulterior prin actiune separata. Pentru daunele medicale veti interveni in procesul penal ce urmeaza a se deschide pentru infractiunea de conducere sub influenta alcoolului si eventual vatamare corporala si va veti constitui acolo parte civila cu suma dorita (despagubiri materiale si morale), suma pe care va trebui s-o dovediti cu inscrisuri si martori. In cazul in care instanta va retine aceasta suma, il va obliga pe inculpat, alaturi de societatea de asigurare sa va plateasca aceasta suma.
Mult succes
av. M.Hornea
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2009
Mihaela Hornea, Avocat
vă mulţumesc pt. promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statuare dosar dauna : culpa comuna, desi soferul vinovat a recunoscut integral vinovatia. Mrr2023 Mrr2023 Bună ziua. Sunt la capătul puterilor. Am primit motivația într-un dosar de daună conform căreia „În urma analizarii documentelor depuse la dosar si in ... (vezi toată discuția)
Accident auto soldat cu trei dosare de dauna Rentzu Rentzu Buna seara, In urma cu doua saptamani, am avut parte de un accident petrecut in felul urmator : in fata imobilului in care locuiesc se aflau parcate doua ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima aflata in masina celui baut alin2017 alin2017 Buna ziua, va rog mult sa ma sfatuiti in ce moment trebuie apelat la un avocat daca este cazul. Am sa detaliez pe scurt despre ce e vorba. In urma unui ... (vezi toată discuția)