avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA

buna ziua. sunt manichiurista si vreau sa devin pers. fizica autorizata. Va rog sa-mi spuneti care sunt demersurile necesare , unde trebuie sa ma prezint si in mare cam cat ma costa.
Cel mai recent răspuns: ada92 , utilizator 10:08, 5 Mai 2009
Temeiul legal il reprezinta OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 328 din 25 aprilie 2008.

Documentatia pentru infiintarea unui PFA la registrul comertului, inregistrarea fiscala si autorizarea functionarii a persoanelor fizice autorizate este compusa din :
a. Cererea de inregistrare
b. Dovada verificarii disponibilitatii si rezervarii firmei
c. Carte de identitate sau pasaport - fotocopie
d. Documente care atesta drepturile de folosinta asupra sediului profesional/punctelor de lucru
e. Specimenul de semnatura al persoanei fizice autorizate
f. Declaratia-tip pe propria raspundere care sa ateste indeplinirea conditiilor legale de functionare prevazute de legislatia speciala din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii
g. Documentele care atesta pregatirea profesionala
h.Documentele care atesta experienta profesionala
i. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale: taxele de registru.

Sugerez sa te duci la Oficiu Registrului Comertului in raza caruia iti ai domiciuliu si sa solociti formularele pe care va trebui sa le completezi. Alternativ le poti salva accesand urmatorul link:

[ link extern ]

Aici vei gasi un ghid util pentru infiintarea unui PFA [ link extern ]
Va multumesc mult ptr. raspuns !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se infiinteaza o persoana de drept privat fara personalitate juridica ? windas windas are cineva idee cum se infiinteaza o persoana de drept privat fara personalitate juridica ? (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie pentru infiintare pfa lacrima42 lacrima42 Va rog sa imi spuneti daca la infiintarea unui PFA este necesar a se intocmi si statut/act constitutiv sa si ce alte acte mai sunt necesare. Multumiri. (vezi toată discuția)
firma noua sau una cumparata CRISTY40 CRISTY40 In acest moment lucrez (de unu singur,fac transport de marfuri) pe o firma a unui prieten. In urmatoarea perioada vreau sa lucrez pe firma proprie. ... (vezi toată discuția)